Cel mai bun baiț pentru carnea de miel. Baițul pentru carnea de miel se prepară de cele mai multe ori din timp și se păstrează la frigider până la cinci zile într-un recipient cu capac.

Iată cum se prepară cel mai bun baiț pentru friptura de miel, perfect pentru orice masă de Paște în acest an!

Cel mai bun bait pentru carnea de miel

Află o rețetă delicioasă pentru a prepara baițul pentru carnea de miel. 

baiț carne de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel. Rețetă delicioasă pentru friptura de Paște. 

Ingrediente:

  • 5 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
  • 4 pahare de 125 g Iaurt Cremos
  • 1 legătura de mentă proaspătă (frunzele) tocata
  • 2 lingurițe chimion pulbere
  • 1/2 linguriță de sos picant (sau boia iute)
  • Sare, piper negru proaspat măcinat

Cum sa pregatesti carnea de miel pentru friptura:

Se crestează din loc în loc toată suprafața pulpei de miel și se introduc feliile de usturoi. Iaurtul, menta, chimionul și sosul iute/ boiaua se mixează în robotul de bucătărie până când amestecul este omogen.

Se așează pulpa de miel dezosată într-o tavă, se freacă uniform cu amestecul de iaurt și menta și se pune la marinat minimum 8 ore (optim peste noapte) la frigider.

Citeste si: VIDEO- Carnea de miel se vinde mult mai ieftin la producători. Vezi care este prețul

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

A doua zi, se preîncălzește grilul, se scoate mielul din marinată, se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și se înțeapă pulpa de miel cu 2 țepuse pt frigărui, dispuse în diagonală, pentru ca toată bucata de carne să stea plată pe grătar și să fie ușor de intors.

Se pune pulpa de miel pe gratar, pe partea dinspre piele – se lasa să se friga până când devine rumenă. Se întoarce pulpa, se pune gratarul pe flacară medie până este gata.

baiț carne de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel. Rețetă delicioasă pentru friptura de Paște. 

Baiț pentru miel cu lămâie

O altă rețetă eficientă pentru frăgezirea cărnii de miel este baițul cu lămâie. Pentru această rețetă ușoară aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Citeste si: Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?

  • 120 de ml ulei de măsline
  • 120 de ml zeamă de lămâie
  • 120 ml vin alb/roșu
  • 60 ml miere
  • 2 linguri de rozmarin proaspăt tocat
  • 3 linguri de mentă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • piper după gust

Citeste si: VIDEO- Prețuri mari pentru masa de Paște! Cât a ajuns să coste 1kg de miel?

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si