VIDEO - Carnea de miel se vinde mult mai ieftin la producători. Vezi care este prețul

Cine vrea miel ieftin să bată-n poarta fermei - îndemnul vine chiar de la Ministrul Agriculturii care a aflat că animalul în viu se vinde, la producător, cu 15 lei kilogramul. Cumpărătorilor nu le surâde ideea unui drum în plus din vreme ce abatoarele de sacrificare nu se găsesc la colț de stradă.

Author: Andreea Albu marți 19 aprilie 2022 , 16:53

Carnea de miel se vinde mult mai ieftin la producători. Vezi care este prețul

Carnea de miel se vinde mult mai ieftin la producători. Vezi care este prețul

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu 75 de lei se vindea, acum o săptămână, kilogramul de miel la o măcelărie din Brăila.

Vina nu e însă a comerciantului, ci a cumpărătorului, crede Ministrul Agriculturii. Cine nu e dispus să plătească atât are cale liberă să ia mielul viu, direct din fermă

În piețe mielul costă de 4 ori mai mult decât la poarta fermei

Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii: "Prețul minim pe care l-am constatat la comercializarea cărnii de miel a fost de 15 lei pe Kg și așa cum a prezentat și presa prețuri de 45-50 de lei chiar mai mult ajuns la raft, dar trebuie să avem în vedere acele verigi intermediare în lanțul de aprovizionare."

Citeste si: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte

În piețele din Capitală, mielul costă de 4 ori mai mult decât la poarta fermei. De ce, ne explică unul dintre comercianți:

Citeste si: Ce ar fi în neregulă cu celebra caracatiță vândută în restaurantele lui Pescobar. Larisa a fost cea care a dat vestea: „Dacă vreți să mai mâncați caracatiță la Taverna Racilor”- kanald.ro

Citeste si: Ce este homocisteina si care sunt valorile normale pe care ar trebui sa le avem

Citeste si: „Te iubesc, Hoder” Jador a dat vestea printre lacrimi! Ce urmează să se întâmple- wowbiz.ro

Citeste si: Mesaje de Paşte 2022: Urări şi felicitări cu Hristos a Înviat!

"17 lei ăia de care spune domnul ministru e în viu... el scade jumătate la tăiere. Asta înseamnă un 35 de lei plecat de la danșii. Apoi abatorizare, abatorizarea include prestări servicii și costurie cresc."

Clienții nu se înghesuie să cumpere mieii vii

Miei vii nu vrea nimeni, spune Dorel, un fermier din Vaslui care-și taie animalele la abator. Zilele acestea are de vânzare cam 150 de bucăți, însă clienții nu se înghesuie să cumpere carnea netranșată, așa că abia a reușit să vândă șapte.

Sorin Neamțu, fermier: "Vine omul, cumpără un kilogram, două de carne, nu mai cumpără mielul întreg, trebuie să te chinui să-l secționezi, să-l tai."

Citeste si: Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională

Una peste alta, autoritățile ne sfătuiesc să avem grijă de unde cumpărăm mielul de Paște. De pildă, într-o piață din București, în loc să fie ținut în vitrinele frigorifice, carnea stă pe tăvi neacoperite și oricine o poate atinge.

Autoritățile înmulțesc controalele, dar în zadar. Până acum au aplicat amenzi în valoare de 50.000 de lei celor care comercializează alimentele în condiții improprii.

Citeste si: Cum se fierb ouăle de Paşte: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si