Cel mai recent bilanț al cutremurului din Haiti: aproape 2.000 de morți

Cel puţin 1.941 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea 7,2 produs sâmbătă în Haiti, potrivit unui nou bilanţ, informează miercuri presa internațională.

Author: Razvan Ilie miercuri 18 august 2021 , 07:38

Agenţia de apărare civilă din Haiti a postat marţi pe Twitter cifre actualizate despre seismul devastator, în timp ce eforturile de salvare şi recuperare continuă. [Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cutremurul din Haiti, cu magnitudinea de 7,2 grade, a făcut peste 1.900 de morţi şi aproape 10.000

de răniţi în sud-vestul insulei, lăsând mii de persoane fără adăpost şi trezind teribile amintiri despre marele cutremur de pământ din 2010. Aproape 60.000 de case au fost distruse sau avariate.

Citeste si: Cutremur de 7,2 în Haiti

Haiti, lovită de seisme foarte puternice

Agenţia de apărare civilă din Haiti a postat marţi pe Twitter cifre actualizate despre seismul devastator, în timp ce eforturile de salvare şi recuperare continuă. 

Haiti, considerată cea mai săracă ţară din emisfera vestică, suferă în continuare consecinţele seismului din 12 ianuarie 2010, cu magnitudinea 7, care a dus la moartea a 220.000

de persoane şi a lăsat un milion de oameni fără locuinţe.

Pagubele în urma cutremurului, care a lovit oraşul dens populat Port-au-Prince, au fost estimate la 8 miliarde de dolari.

Citeste si: Cutremur devastator, soldat cu moartea a 1.300 de persoane. Unde a avut loc acesta

Ajutor financiar de doar 3 milioane euro din partea UE

UE va acorda un ajutor umanitar în valoare de 3 milioane de euro pentru Haiti cu scopul de a răspunde necesităţilor populaţiei sinistrate după seismul devastator care a lovit ţara sâmbătă, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Aproape 60.000 de case au fost distruse sau avariate.[Sursa foto: Twitter]

Pentru a fi utile cât mai curând posibil, fondurile deblocate de UE vor fi puse la dispoziţia "partenerilor umanitari deja activi" în regiune şi vor întări capacitatea acestor organizaţii de a "furniza rapid un ajutor umanitar haitienilor celor mai vulnerabili", precizează Comisia într-un comunicat prezentat de Agerpres.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si