Cele mai frumoase cascade din România

Dacă iubești excursiile în natură ti-am pregătit top 5 cele mai frumoase cascade din România.

Author: Catalina Popa miercuri 07 iulie 2021 , 14:19

Cascada Cailor
Cascada Cailor[Sursa foto: Wikipedia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Avem o țară frumoasă și ne putem bucura de faptul că avem toate formele de relief.

Câteva dintre obiectivele turistice de neratat din țara noastră sunt cascadele, iar în România găsim unele extrem de frumoase.

Am făcut un top cinci cu cele mai frumoase cascade din România pe care nu trebuie să le ratezi.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai înaltă cascadă din România, cu o înălțime totală de aproximativ 90 metri și este împărțită pe mai multe trepte, cea mai mare fiind de 18 metri înălțime.

La Cascada Cailor poți vedea una dintre cele mai frumoase priveliști din România, fiind formată pe versantul nordic al Munților Rodnei, în stațiunea turistică Borșa. Este o destinație foarte populară, unde mii de turiști vin anual din toată țara și din lume pentru a vedea una dintre cele mai frumoase cascade din Munții Carpați.

Citeste si: Cele mai frumoase cărți de citit în vacanță în funcţie de destinaţia în care mergi

Accesul până la baza Cascadei Cailor se poate realiza în două moduri:

De la pista de schi din stațiunea Borșa: Poți folosi telescaunul (chiar și în timpul verii). Vei ajunge în partea superioară a pistei și apoi vei continua pe un drum forestier care duce la baza cascadei. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Telescaunul pornește doar dacă există un grup de minim 10-15 persoane.

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea este un monument natural situat într-o zonă protejată din Masivul Ceahlău din județul Neamț, la 1270 de metri altitudine. Cascada se bucură de o cădere de apă de aproximativ 25-30 metri. Din cauza altitudinii mari, sunetul furtunos al cascadei poate fi auzit de departe; acesta este și motivul pentru care cascada a fost numită Duruitoarea.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Cascada Duruitoarea
Cascada Duruitoarea[Sursa foto: Wikipedia]

Cascada Beușnița

Cascada Beușnița se află într-o zonă protejată de interes național în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, o rezervație naturală mixtă în județul Caraș-Severin. Cascada este formată dintr-o succesiune de mici cascade care duc la cea mai impresionantă dintre ele, o cădere de apă înaltă de cinci metri, acoperită de mușchi și licheni.

Cascada Beușnița
Cascada Beușnița[Sursa foto: Wikipedia]

La cascadă se poate ajunge în 2 ore de la podul Bei. Este un drum forestier, accesibil chiar și pentru copii, fără diferențe de altitudine și pante abrupte.

Citeste si: Incendiile devastează insula grecească Kefalonia. Mai multe localităţi, evacuate

Cascada La Văioaga

Nu departe de punctul de intrare în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnișa, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos, poți vedea în dreapta un panou care arată că trebuie să urci pentru a vedea cascada Văioaga. Este una dintre cele mai frumoase cascade din țară.

Nu este foarte înaltă, dar are un debit puternic și este înconjurată de bolovani uriași și pădure densă. Tipic pentru acest Parc Național este culoarea apei turcoaz pe care o poți vedea în piscina mică din jurul cascadei.

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

Cascada La Văioaga
Cascada La Văioaga[Sursa foto: Wikipedia]

Cascada Vârciorog

Cascada Vârciorog se află la vest de Vanvucești în județul Alba, România.

Pentru a ajunge la cascadă din centrul comunei Arieșeni, urmează drumul național spre Vârtop 2,5 kilometri, până dai de un drum pe partea stângă, unde vei găsi un indicator mare spre cascadă. Drumul este ușor de parcurs, fiind panta mică, iar majoritatea traseului trece printr-o pădure verde de molid și brad.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si