Cele mai frumoase imagini ale iernii! ”Dacă nu hibernează, urşii se tăvălesc prin zăpadă! Şi dacă mai au şi partener de joacă, totul se transformă într-o veritabilă bulgăreală!” FOTO

Câteva imagini extraordinare surprinse acum două zile în Sanctuarul Libearty din Zărneşti (judeţul Braşov) au fost publicate pe site-ul asociaţiei.

Petru Luca, miercuri 19 decembrie 2018 , 16:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov a înfiinţat acum 13 ani sanctuarul Libearty, o arie protejată lângă Zărneşti în care sunt crescuţi urşii salvaţi de la o viaţă crudă. 

”Creat în memoria ursoaicei Maya, sanctuarul Libearty este astăzi căminul a peste 90 de urşi bruni, toţi salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă, în captivitate. Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiul aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov.

Cei mai mulţi urşi din rezervaţie au fost salvaţi din cele mai mizerabile şi minuscule cuşti, unde erau ţinuţi pe motiv de “distracţie”, de atracţie turistică. Mulţi au fost confiscaţi de la terasele unor restaurante, hoteluri, pensiuni, însă unii dintre ei au fost ţinuţi captivi pe lângă fabrici, benzinării, sau chiar la o mănăstire. Au venit la noi şi urşi care au trăit la circuri”, aşa sună prezentarea asociaţiei.

Zilele trecute, administratorii au postat pe contul oficial de Facebook câteva imagini extraordinare, cu urşii jucându-se în zăpadă: ”Dacă nu hibernează, urşii se tăvălesc prin zăpadă! Şi dacă mai au şi partener de joacă, totul se transformă într-o veritabilă bulgăreală!”, au notat administratorii sanctuarului Libearty. 

Citeste si: A murit Max, ursul de la poalele castelului Peleş! Bietul animal a fost chinuit toată viaţa de către stăpânii lui

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si