VIDEO - CFR scumpește biletele de tren de la 1 iulie

Responsabilii de la CFR scumpesc biletele. CFR Călători a anunţat, joi, că scumpeşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie.

Author: Andreea Albu joi 30 iunie 2022 , 16:54

CFR scumpește biletele de tren de la 1 iulie

CFR scumpește biletele de tren de la 1 iulie

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie 2022. Ultima creștere de tarife pentru călători a fost în 2013.

Decizia vine ca urmare a prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. 

Cât vor costa călătoriile

O călătorie pe ruta Bucureşti- Constanţa, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov va costa 54 de lei, de la 44,7 lei, de exemplu. 

O călătorie Bucureşti Nord- Ploieşti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar Arad- Timişoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio.

Citeste si: 11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Alte cinci trenuri au fost afectate de traficul feroviar întrerupt

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

Totodată, un bilet Bucureşti Nord- Braşov, clasa a 2-a, va costa 54 de lei la IR (de la 44,7 lei) şi 29 de lei la R (de la 24 de lei).

Citeste si: Incendiu la locomotiva unui tren ce circula pe direcția Sibiu- Râmnicu Vâlcea. Pasagerii au fost evacuați

Braşov- Mangalia, clasa a 2-a IR va costa, de la 1 iulie, 104 lei, de la 86,9 lei, iar pentru Bucureşti Nord- Timişoara, clasa a 2-a IR, persoanele vor trebui să scoată din buzunar suma de 116 lei, în loc de 97 de lei.

Se vor menține ofertele prin care se acordă reduceri tarifare

Se vor acorda reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele pentru navestiști, 50% la abonamentele și biletele pentru studenți, a gratuității la abonamentele și biletele pentru elevi.

Citeste si: O companie aeriană le cere pasagerilor sud-africani să-şi dovedească naţionalitatea înainte de a călători

De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors, etc.

Citeste si: Stațiuni de la Marea Neagră la care poți ajunge cu trenul

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si