Anunțul specialiștilor: Şi după vaccinare poți să răspândești coronavirus

Experții britanici au emis un avertisment pentru persoanele deja vaccinate împotriva covid-19. După vaccinare poți răspândi, în continuare, fără probleme noul coronavirus.

Author: Georgiana Balaban luni 25 ianuarie 2021 , 16:54

chiar și după vaccinare răspândești coronavirus
Poți infecta oamenii, chiar dacă ești vaccinat împotriva covid-19.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A început vaccinarea împotriva covid-19, la nivel global, însă specialiștii anunță că poți infecta în continuare oamenii chiar dacă ești vaccinat. Jonathan Van-Tam spune că poți răspândi virusul ucigaș chiar dacă ți s-au administrat doze de vaccin împotriva coronavirus.

Oamenii care s-au vaccinat sau cei care sunt programați să o facă speră că acest antidot ne va scăpa pentru totdeauna de covid-19. Multă lume a apelat deja la acest vaccin. Majoritatea pacienților care se vaccinează spun că fac asta pentru a se imuniza și pentru a le salva viețile celorlalți. Cercetătorii britanici au anunțat, însă, că și dacă te vaccinezi tot poți răspândi covid-19.

Anunțul britanicilor despre imunizare

Profesorul Jonathan Van-Tam, adjunctul directului medical al Marii Britanii, susține public că cei care s-au vaccinat ori se vor vaccina împotriva virusului ucigaș din China ar putea răspândi în continuare boala printre cei apropiați.

Specialistul amintit anterior afirmă că momentan nu se cunosc toate datele necesare pentru a se stabili dacă persoanele vaccinate mai transmit sau nu virusul în comunitate. Totuși mai există o speranță să revenim la viața normală. Profesorul a declarat că cel puțin două săptămâni de la vaccinare încă există riscul infectării celor apropiați.

„Nu cunosc încă impactul vaccinului asupra transmiterii bolii. Niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nimeni nu va beneficia de protecție 100% împotriva virusului. Răspunsul corpului tău, răspunsul imun, va fi complet antrenat doar la aproximativ 2 sau 3 săptămâni după ce ai primit fiecare dintre cele două dozed de vaccin. Dacă sunteți mai în vârstă, este mai bine să acordați cel puțin 3 săptămâni. Însă vă puteți infecta în continuare cu COVID-19 în acest timp”, se arată în comunicatul emis de expertul englez, Jonathan Van-Tam.

Citeste si: Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

Ministerul Sănătății din România a reacționat imediat după mesajul transmis de cercetătorul britanic. Oficialii au declarat, într-o postare pe Facebook, că încă nu există studii sufieciente pentru a aproba cele spuse de expertul englez. Însă, tot în aceeași postare, oficialii susțin respectarea măsurilor de protecție chiar și după vaccinare.

Citeste si: Bill Gates s-a vaccinat împotriva COVID. Mesajul miliardarului

chiar și după vaccinare răspândești coronavirus
Ministrul Educației a vorbit despre infectarea după vaccinare.[Sursa foto: PixaBay]

„Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătății.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat, sâmbătă, împotriva coronavirusului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si