Sorin Cîmpeanu: „Apariţia unei noi tulpini a virusului îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că apariţia noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 "îndeamnă şi mai mult la prudenţă”, iar decizia cu privire la deschiderea şcolilor va fi luată în urma discuţiilor cu principalele instituţii din domeniu medical, "ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat".

Author: Georgiana Balaban luni 25 ianuarie 2021 , 08:13

ministrul educației noua tulpină covid 19
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ce a declarat Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

"Am văzut chiar şi astăzi apariţia unei noi tulpini, lucru care ne îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă, prudenţă pe care am luat-o în calcul pentru discuţia din 2 februarie în care noi vom merge cu realităţile din educaţie, cei din sănătate, fie că vorbim de DSP, de Ministerul Sănătăţii, de INSP, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor veni cu realităţile din domeniul sanitar. Se vor pune la un loc şi se va lua decizia corectă şi responsabilă, zic eu, ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Antena 3.

Citeste si: Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul


Acesta a menţionat că se discută în continuare despre posibilitatea deschiderii şcolilor.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mers pregătit la vaccinarea împotriva COVID-19. Cum s-a îmbrăcat politicianul

ministrul educației noua tulpină covid 19
Sorin Cîmpeanu vorbește despre noua tulpină covid-19.[Sursa foto: google]


"Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie.(...) Din poziţia mea nu pot susţine altceva decât deschiderea prioritară a şcolilor”, a afirmat ministrul.

Citeste si: Anunțul momentului făcut de Ministrul Educației! Elevii vor recupera orele pierdute în timpul pandemiei

Sorin Cîmpeanu a precizat  că este esenţial ca autorităţile să aibă "cu cadenţă săptămânală” evaluările şi întreaga hartă privind evoluţia epidemiei, "în aşa fel încât oricine să ştie cum merge la şcoală, fizic sau online”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si