VIDEO - Se mută în chirie ca să evite traficul: ”Pierdeam două ore pe drum spre job. Acum fac în jur de 30 de minute dus-întors”

Sătui de traficul infernal, tot mai mulți bucureșteni își lasă apartamentele din centru, pentru a se muta cu chirie in zona de nord.

Webeditor: Mircea Pop miercuri 17 noiembrie 2021 , 11:40

Chiriile în zona de nord, căutate

Chiriile în zona de nord, căutate

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cererea pentru închiriere în zona de nord a crescut cu 20 la sută anul acesta, cu atât mai mult cu cât companiile au reluat și munca

fizică la birouri.

Chiar de ziua lui, Ștefan este convins că și-a făcut cel mai frumos cadou: s-a mutat cu soția și cei 2 copii din apartamentul cu 2 camere pe care îl aveau pe bulevardul Ștefan cel Mare în Pipera. Motivul?

”Am făcut schimbul ăsta mai mult pentru timpul de mers pe drum și timpul petrecut pe drum pe care aș dori să îl petrec mai mult cu familia! Înainte pierdeam aproximativ 2 ore pe zi pentru același drum care acum îl pierd undeva la 30 de minute maxim!”

Chiriile în zona de nord a Capitalei, la mare căutare

Tânărul s-a mutat tot într-o locuință cu 2 camere, pentru care plătește 350 de euro pe luna:

”Este mult mai liniște, chiar dacă zona nu este foarte bine dezvoltată, cel puțin dezvoltatorii din zonă au grijă de locurile respective, mă refer că unele străzi sunt neasfaltate, periodic se ocupă de ele, astfel încât să nu îți rupi mașina de tot!”

Citeste si: VIDEO- Clădiri istorice reabilitate spectaculos de străini: Centrul Timișoarei își recapătă strălucirea de altădată

Dezvoltatorii imobiliari care ridică ansambluri rezidențiale în zona de nord a Capitalei spun că a crescut apetitul pentru zona chiriilor cu 20 de procente. Nu se mai caută acum garsoniere sau apartamente pentru vânzare, ci pentru închiriere.

Citeste si: VIDEO| Din cerșetor a ajuns milionar! Povestea impresionantă de viață a lui Nick Mocuță, românul care a cucerit America

Cererea pentru închiriere în zona de nord a crescut cu 20 la sută

Cererea pentru închiriere în zona de nord a crescut cu 20 la sută

[Sursa foto: PixaBay]

Ce spun dezvoltatorii imobiliari

”De regulă cei care au crescut în est și în vest migrează spre acele extremități ale orașului! Dar generațiile noi care au ajuns să locuiască în zonele centrale sau partea de sud a Bucureștiului au început să migreze către nord!”, spune Andrei Botiș, dezvoltator imobiliar.

Nici nu e de mirare. La ora prânzului, când se presupune că traficul e mai aerisit față de orele dimineții sau ale serii- din zona Piața Romană și până în Pipera- o distanță de 9 kilometri s-a parcurs în 30 de minute, cu ambuteiajele de rigoare în mai multe intersecții. Într-o oră de vârf, aceeași distanță ne mănâncă o oră pe zi.

Citeste si: Certificatul de urbanism: Cum se obţine şi pentru ce avem nevoie de el?

Mulți aleg să se mute în județul Ilfov

Traficul este principalul motiv care a determinat în ultimii 10 ani să se mute din București în județul Ilfov peste 77 de mii de oameni, adică o populație cât orașul Giurgiu.

Cererea pentru închiriere în zona de nord a crescut cu 20 la sută

Cererea pentru închiriere în zona de nord a crescut cu 20 la sută

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cele mai apreciate apartamente de vânzare Pipera/ Școala Americană

Datele arată că pe 1 ianuarie 2021, în zona de nord a Bucureștiului, cei mai mulți locuitori se aflau în Voluntari, Buftea, Otopeni, Mogoșoaia și Afumaţi. Cel mai probabil, numărul acestora a crescut în decursul acestui an.

Voluntari- 43.419 de persoane
Buftea- 22.656 de persoane
Otopeni- 17.882 de persoane
Mogoșoaia- 8.598 de persoane
Afumați- 8.074 de persoane

sursă: Consiliul Județean Ilfov


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si