Luigi Boicea, „jihadistul din Craiova”, cum a fost prezentat in presa, a fost, recent, condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, dupa ce s-a dovedit ca acesta luase legatura cu Statul Islamic si fusese instruit despre cum sa comita acte teroriste. In timpul anchetei, el a luat legatura prin intermediul unui cont de socializare cu Christian Sabbagh, care prezentase la Stirile Kanal D o serie de reportaje filmate in timpul unei operatiuni de evacuare intreprinse in Liban si Siria.

Discutia s-a purtat in limba engleza, craioveanul prezentandu-se ca fiind Umar Al-Amen Ibn Marwaan, membru al miscarii teroriste ISIS si ca a primit autorizarea superiorilor sai sa discute cu vedeta Kanal D.


Christian Sabbagh povesteste ca, la un moment dat, discutia a alunecat catre unele aspecte personale, barbatul spunandu-i ca ii cunoaste foarte bine familia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Au fost niste discutii pe care eu le-am perceput ca niste amenintari. Nu este usor ca cineva care sustine ca este terorist sa-ti spuna de fiica ta cat este de frumoasa.

Am intrat intr-o discutie cu el doar dupa ce am primit acordul celor de la Directia de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, insa chiar trebuie sa recunosc faptul ca au fost momente grele pentru mine. Cand un om care sustine ca reprezinta o organizatie terorista periculoasa lasa sa se inteleaga ca esti pe lista neagra, ca stie multe despre familia ta, nu ai cum sa nu simti pericolul”, a declarat Christian Sabbagh pentru stirilekanald.ro.

Vedeta Kanal D spune ca, in timpul discutiei, barbatul i-a spus ca ISIS este cu ochii pe Romania. „Sunt lucruri pe care n-as vrea sa le dezvolt, pentru a nu panica populatia Romaniei. In orice caz, mi-a spus ca Statul Islamic nu vede cu ochi buni faptul ca Romania este parte a NATO”, a mai declarat Chirstian Sabbagh.

La putin timp dupa ce discutia a avut loc, Christian Sabbagh a facut o plangere la DIICOT, in care relata discutia pe care a purtat-o cu barbatul.
„Intr-una dintre discutii, m-a felicitat ca am o fetita foarte frumoasa si ca spera ca Dumnezeu sa aiba grija de ea, mesaj pe care eu l-am perceput drept o amenintare. (...)  I-am cerut sa-mi confirme daca sunt pe lista neagra a celor din ISIS, dar nu mi-a dat niciun raspuns concret.


Avand in vedere ca amenintarile sunt venite din partea celei mai sangeroase organizatii teroriste din lume, va solicit, domnule procuror sef, sa luati masurile legale care se impun. Nu ma tem pentru viata mea, ci pentru siguranta copiilor mei si a colegiilor de la postul de televiziune Kanal D!”,
a aratat Christian Sabbagh in plangerea la DIICOT.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si