Un incident de-a dreptul șocant a avut loc în localitatea Mușoia, județul Pitești. Cinci bărbați au fost transportați de urgență la spital, iar cincizeci de ovine au fost găsite morte. Cum s-a ajuns în această situație?

Cinci bărbați au ajuns la spital, cincizeci de ovine au murit. Care este motivul

Incidentul de-a dreptul șocant a avut loc în jurul prânzului. Polițiștii au fost sesizați că într-o fermă din Moșoaia, cinci bărbați acuză stări de rău.

Citește și: La un pas de moarte, după ce a înotat până pe malul românesc al râului Tisa. Cetățeanul ucrainean a fost salvat în ultimul moment

Cinci bărbați la spital, cincizeci de ovine moarte

 

[Sursa foto: istockphotos]

Polițiștii au ajuns imediat la fața locului. Cei cinci bărbați, cu vârsta cuprinsă  între 43 și 57 de ani,  au fost transportați de urgență la spital. Situția a devenit șocantă când au descoperit că cincizecci de oi erau moarte.

Potrivit primelor informații, bărbații s-ar fi intoxicat după ce au spălat ovinele cu o substanță pentru combaterea scabiei. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Autoritățile au deschis o anchetă și fac cercetări.

Citește și: El este tânărul mort în accidentul din Vâlcea! Viorel revenise din străinătate și mai avea 7 km până acasă

Cum s-a ajuns în această situație halucinantă

[Sursa foto: istockphotos]

Ce au transmis autoritățile?

"La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o fermă de animale din localitatea Moșoaia, mai multe persoane acuză stare de rău, după ce ar fi folosit o substanță chimică pentru spălarea

ovinelor.

La fața locului s-au deplasat polițiști de investigații criminale, ordine publică, dar și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș și Biroului pentru Protecția Animalelor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 57 de ani, s-ar fi intoxicat, în urma spălării ovinelor cu o substanță chimică folosită pentru combaterea scabiei.

Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital.  Totodată, s-a constatat decesul a peste 50 de ovine.

Cercetările continuă, la fața locului fiind prezente și echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, fiind solicitat, de asemenea, și sprijinul reprezentanților Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare Argeș", se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si