Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism şi Muzeul Pogromului de la Iaşi vor fi disponibile publicului, începând de joi, atunci când accesul la toate muzeele va fi gratuit. 

Muzeul poeziei este primul muzeu din România dedicat ideii de poezie.

Cinci muzee noi se vor deschide la Iași
Cinci muzee noi se vor deschide la Iași[Sursa foto: bzi.ro]

Muzeul poeziei este primul muzeu din România dedicat ideii de poezie. Acesta va găzdui o expoziţie conceptuală, într-un limbaj artistic original, cu spirit ludic.

Creatorul întregului concept este Ion Barbu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti vizuali din România. 

Documente şi obiecte de patrimoniu, la Muzeul Literaturii Române

Cel de al doilea, Muzeul Literaturii Române va prezența numeroase documente şi obiecte de patrimoniu, îmbinând formule consacrate de etalare a exponatelor cu unele inedite. Expoziţia permanentă propune o incursiune în istoria literară românească, organizată în 14 săli de expoziţie, aflate la etajul întâi al Casei Muzeelor. 

Muzeul Teatrului Evreiesc va reconstitui momentele importante ale acestui tip de teatru. Va fi amplasat la parterul Casei Muzeelor, acesta cuprinde o expoziţie permanentă distribuită pe 11 săli. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Citeste si: Un mare actor și muzician rus a fost ucis de COVID-19

În Muzeul Copilăriei în Comunism se vor regăsi obiecte din acea perioadă

Un alt muzeu, care va fi prezent la Iași, Muzeul Copilăriei în Comunism va cuprinde o expoziţie permanentă împărţită în două secţiuni: o parte recreează atmosfera dintr-o sală de clasă specifică perioadei comuniste, iar cealaltă parte este dedicată atmosferei de acasă a copilului acelor vremuri, în care se regăsesc diverse obiecte familiare şi familiale. 

În Muzeul Pogromului vor fi expuse fotografii din timpul Pogromului, o hologramă, mărturii ale supravieţuitorilor, documente şi artefacte. 

Tot în Casă Muzeelor, acolo unde vor fi găzduite cele cinci entități, functionează și săli de expoziţii, ateliere, educaţie muzeală, o sală multifuncţională de conferinţe, precum şi un depozit de patrimoniu şi biblioteca muzeului. 

Muzeele vor fi deschise zilnic de la 10:00 la 17:00

Muzeele vor putea fi vizitate de marţi până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Citeste si: VIDEO- Haos la Noaptea Muzeelor: Cozi imense și spirite încinse


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si