Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa

Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care organizatorilor de evenimente li se vor acorda sprijin financiar pentru instituțiile din domeniul turismului, alimentaţiei publice, care au fost afectate în urma pandemiei de COVID-19.

Author: Alina Raducu vineri 11 iunie 2021 , 15:50

Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa
Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.

10/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 în privința unor măsuri pentru a putea fi acordat sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, privind structurile de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, activitatea acestora fiind afectată în urma pandemiei de COVID-19.

Această OUG prevede: „cadrul legal cu privire la instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de finanţare din fonduri publice naţionale şi/sau din fonduri externe pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19”, potrivit legii promulgate.

Potrivit legii promulgate de Președintele Iohannis, vor fi acordate ajutoare de stat unui număr de aproape 74.000 de beneficiari

„Aceste ajutoare pot fi cumulate cu alte măsuri de sprijin acordate în baza secţiunii 3.1 din Comunicarea Comisiei Europene- Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91 I/01), cu modificările şi completările ulterioare, în limita plafonului echivalent în lei al sumei de 1.800.000

euro, precum şi cu ajutoare acordate în temeiul altor secţiuni ale comunicării, în conformitate cu dispoziţiile din secţiunile specifice ale acesteia cu privire la cumul”,  se mai precizează în actul normativ.

Potrivit actului normativ, „beneficiari de ajutor de stat sunt structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, structuri de alimentaţie înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României, agenţii de turism licenţiate, ghizii de turism atestaţi şi organizatorii de evenimente, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României şi care primesc ajutor de stat, conform acestei scheme, deţinute de sau

organizaţi ca întreprinderi înfiinţate în baza Legii societăţilor nr.31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, a OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr.301/2011, cu modificările şi completările ulterioare, a OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.182/2016”.

Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa
Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bilanţ COVID-19 azi, 11 iunie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Astfel, „Beneficiarii prezentei scheme sunt agenţii de turism licenţiate care desfăşoară activităţi conform codurilor CAEN 7911, 7912, 7990, structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, care desfăşoară activităţi conform codurilor CAEN 5510, 5520, 5530, 5590, structuri de alimentaţie care desfăşoară activităţi conform codurilor CAEN 5610, 5621, 5629, 5630, organizatorii de evenimente care desfăşoară activităţi conform codului CAEN 8230

şi care sunt înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României, precum şi ghizii de turism care desfăşoară activităţi conform codului CAEN 7990. Activităţile sunt eligibile dacă sunt desfăşurate în baza unor licenţe de turism, certificate de clasificare, autorizaţii de funcţionare sau atestate de ghid de turism valabile”, conform sursei citate.

În data de 22 martie, Senatul a adoptat această lege, în calitate de prim for sesizat, iar pe 19 mai a fost votată decizional de către Camera Deputaţilor.

Citeste si: Veste îngrijorătoare despre varianta indiană Delta a noului coronavirus

Pe lângă acesta, Iohannis a mai semnat și alte decrete, potrivit Administraţiei Prezidenţiale:

„- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID 19, precum şi privind unele măsuri fiscale.

- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 197/2020 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Tudorie Stănică din Ministerul Apărării Naţionale.

- Decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului între România şi Regatul Haşemit al Iordaniei privind extrădarea, semnat la Amman la 4 aprilie 2021”.

Citeste si: Ce persoane vor primi certificat digital COVID? Anunțul premierului


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca.... SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca. Cum au ajuns cei doi Faimosi la cutite pe ultima suta de metri pana la Marea Finala
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare! Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si