
1 din 2 | Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa

2 din 2 | Iohannis a promulgat legea prin care organizatorii de evenimente vor primi sprijin financiar pentru HoReCa
Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care organizatorilor de evenimente li se vor acorda sprijin financiar pentru instituțiile din domeniul turismului, alimentaţiei publice, care au fost afectate în urma pandemiei de COVID-19.
Președintele Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 în privința unor măsuri pentru a putea fi acordat sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, privind structurile de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, activitatea acestora fiind afectată în urma pandemiei de COVID-19.
Această OUG prevede: „cadrul legal cu privire la instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de finanţare din fonduri publice naţionale şi/sau din fonduri externe pentru întreprinderile din domeniul
Potrivit legii promulgate de Președintele Iohannis, vor fi acordate ajutoare de stat unui număr de aproape 74.000 de beneficiari
„Aceste ajutoare pot fi cumulate cu alte măsuri de sprijin acordate în baza secţiunii 3.1 din Comunicarea Comisiei Europene- Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91 I/01), cu modificările şi completările ulterioare, în limita plafonului echivalent în lei al sumei
Potrivit actului normativ, „beneficiari de ajutor de stat sunt structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, structuri de alimentaţie înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României, agenţii de turism licenţiate, ghizii de turism atestaţi şi organizatorii de evenimente, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României şi care primesc ajutor de stat, conform acestei scheme, deţinute de sau organizaţi ca întreprinderi înfiinţate în baza Legii societăţilor nr.31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, a OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, aprobată cu modificări prin Legea nr.301/2011, cu modificările şi completările ulterioare, a OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.182/2016”.
Citeste si: Bilanţ COVID-19 azi, 11 iunie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?
Astfel, „Beneficiarii prezentei scheme sunt agenţii de turism licenţiate care desfăşoară activităţi conform codurilor CAEN 7911, 7912, 7990, structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, care desfăşoară activităţi conform codurilor CAEN 5510, 5520, 5530, 5590, structuri de alimentaţie care desfăşoară activităţi conform codurilor CAEN 5610, 5621, 5629, 5630, organizatorii de evenimente care desfăşoară activităţi conform codului CAEN 8230 şi care
În data de 22 martie, Senatul a adoptat această lege, în calitate de prim for sesizat, iar pe 19 mai a fost votată decizional de către Camera Deputaţilor.
Citeste si: Veste îngrijorătoare despre varianta indiană Delta a noului coronavirus
Pe lângă acesta, Iohannis a mai semnat și alte decrete, potrivit Administraţiei Prezidenţiale:
„- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID 19, precum şi privind unele măsuri fiscale.
- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 197/2020 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
- Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Tudorie Stănică din Ministerul Apărării Naţionale.
- Decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului între România şi Regatul Haşemit al Iordaniei privind extrădarea, semnat la Amman la 4 aprilie 2021”.
Citeste si: Ce persoane vor primi certificat digital COVID? Anunțul premierului
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.