Cinci urși din Argeș, Mureș și Suceava vor fi împușcați. Anunțul a fost făcut de Ministrul Mediului

Actele normative au fost publicate, astăzi, în Monitorul Oficial, acte ce prevăd aprobarea împușcării a cinci urși, la ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Author: Diana Bostan miercuri 29 septembrie 2021 , 21:36

Urși România

Ministrul Mediului a aprobat împușcarea a 5 urși din Argeș, Mureș și Suceava

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Animalele ce urmează a fi împușcate provin de pe raza fondurilor cinegetice: nr.

20 Stoeneşti din judeţul Argeş; nr. 11 Teşna din judeţul Suceava; nr. 20 Valea Putnei din judeţul Suceava; nr. 13 Hărţău din judeţul Mureş şi nr. 25 Săcal din judeţul Mureş.

Uciderea celor cinci urși are ca scop conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice

Derogarea se stabileşte pentru 20 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin”, se arată în fiecare dintre cele cinci acte normative semnate de secretarul de stat Robert-Eugen Szep, conform Agerpres.

„În termen de 7 zile de la data capturării, beneficiarul are obligaţia să transmită Agenţiei judeţene pentru protecţia mediului, de pe raza administrativ- teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de capturare/recoltare, un raport asupra fiecărei acţiuni

derulate în baza derogării obţinute, însoţit de copia autorizaţiei de vânătoare”, se mai arată în actele normative publicate în Monitorul Oficial.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Citeste si: Ancheta dupa mesajul RoAlert _Ursul, ba__

Urmează să se stabilească un nou sistem de monitorizare 

Proiectul prin care se urmărește stabilirea unui sistem de monitorizare asupra urșilor a trecut de Senat. Intervențiile vor fi realizate gradual prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat că în ultimii cinci ani, jandarmii au avut 4.000 de intervenții, numărul urșilor fiind de 10 ori mai mare.

Citeste si: Ursul păcălit de vulpe, în Brașov


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si