Cine a fost Maria Montessori, creatoarea metodei de educație ce îi poartă numele

Maria Montessori a fost una dintre primii pedagogi, care a reorganizat spațiul de învățare al elevilor. La începutul anilor 1900 sălile erau mobilate mai mult pentru adulți decât pentru copii, în învățământul tradițional.

Author: Alexandra Bercea marți 03 mai 2022 , 18:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Montessori este o metodă de educație care se bazează pe activitatea independentă a copilului, deci acesta nu este forțat să facă ceva ce nu îi place.

În funcție de curiozitățile pe care le are este încurajat să experimenteze, să lucreze cu materialele educaționale pe care și le dorește.

Ce este metoda de educație Montessori

În urmă cu mai bine de 100 de ani, Maria Montessori, punea bazele unui nou sistem de învățare care astăzi îi poartă numele și se bucură de popularitatea în lume și mai nou începe să se dezvolte și în România.

Citeste si: Directorul administrativ din școli- ce înseamnă noua funcție propusă de ministrul Sorin Cîmpeanu

Aceasă metodă de abordare pleacă de la premisa că educația începe la naștere și că primii ani din viața unui copil sunt cei mai importanți, atât fizic cât și mental.

Maria Montessori a pus bazele acestei metode plecând de la o cunoaștere solidă în domeniul biologiei, psihiatriei și antropologiei.

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Pentru a ajunge să dezvolte această metodă de predare, aceasta a studiat copii de toate rasele și culturi din numeroase țări ajungând să realizeze în cele din urmă că legile dezvoltării umanității sunt valabile oriunde.

Educatorul Montessori este un ghid pentru copil, acesta fiind în centru actului educativ. copii învață singuri, folosind materialele specifice, timp în care rolul educatorului este doar cel de direcționare și ghidare a activității acestora.

Maria Montessori a fost medic și pedagog italian, care a creat o metodă specială de educare a copiilor, metoda Montessori, înființând peste tot în lume școli care au aplicat metoda sa. Atenția sa a fost concentrată pe copiii cu deficiențe mintale din naștere, retardați intelectual.

Principiul de bază este auto-educarea și aplicarea celor învățate direct.

Cine a fost Maria Montessori

Maria Montessori  a fost medic și pedagog italian, care a creat o metodă specială de educare a copiilor foarte tineri, Metoda Montessori, înființând peste tot în lume școli care aplicau metoda sa (Școli Montessori).

Citeste si: „Astăzi s-a declanșat o avalanșă!” Oana Roman, prima reacție după ce Marius Elisei și-a refăcut viața sentimentală- kfetele.ro

Citeste si: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Maria Montessori s-a născut la 31 august 1870 în Ancona, Italia și a studiat medicina la Universitatea din Roma. A fost una din primele femei care au absolvit facultatea de medicină în Italia și una din primele femei medic care au practicat medicina cu succes. A început să aplice multe din ideile sale personale despre educarea copiilor foarte tineri, cu vârste cuprinse între un an și cinci ani, pe când s-a ocupat de copii cu deficiențe mentale. Și-a perfecționat ideile și aplicarea acestora în practică începând cu 1907, de când a fost numită la conducerea unui grup de creșe și grădinițe dintr-o zonă foarte săracă a orașului Roma. Acolo a început să aplice consecvent ideile sale educaționale, care se concretizaseră între timp într-o adevărată metodă educațională, metoda Montessori. Mult mai târziu, când metoda sa educațională a devenit larg cunoscută în Italia, Europa și în întreaga lume, generând zeci și zeci de școli Montessori, Maria Montessori a călătorit foarte mult, supervizând sistemul școlilor Montessori, scriind și ținând conferințe.

Citeste si: Tezele obligatorii ar putea fi eliminate. Elevii vor avea o singură medie la finalul anului

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si