Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

María Branyas Morera a trăit două războaie mondiale, războiul civil spaniol, pandemia de gripă din 1918 şi Covid. Aceasta este, în prezent, cea mai longevivă persoană din lume.

Author: Alexandra Bercea luni 30 ianuarie 2023 , 22:37

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

[Sursa foto: CNN]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Morera, în vârstă de 115 ani, a devenit cea mai în vârstă persoană cunoscută în viaţă după moartea lui Lucille Randon, în vârstă de 118 ani, a confirmat săptămâna trecută site-ul Guinness World Records.

Cine este cea mai bătrâna persoană din lume

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

Maria Branyas Morera din Spania este cea mai bătrână persoană în viață la 115 ani și 321 de zile. Maria Morera a declarat pe pagina sa de Twitter că este „foarte bătrână, dar nu naivă”.

Cu ajutorul fiicei sale, aceasta publică postări pe Twitter. De asemenea, le oferă internauților cuvinte înțelepte în majoritatea postărilor ei.

În această săptămână, ea a primit titlul „de cea mai bătrână persoană din lume în viață”. Acest lucru s-a întâmplat după ce călugărița franceză Lucile Randon, alias sora Andre, a murit la vârsta de 118 ani.

Originară din San Francisco, Maria Morera s-a născut în 1907, la un an după ce părinții ei au emigrat în America. Cu toate acestea, s-au întors în Spania opt ani mai târziu, stabilindu-se în regiunea de nord-est a Cataloniei, unde Maria încă locuiește.

Maria Morero a locuit, în ultimii 22 de ani, la azilul de bătrâni Residència Santa María del Tura.

Citește și: Cea mai bătrână femeie din lume are 115 ani

„Este sănătoasă și continuă să fie recunoscătoare pentru atenția pe care a generat-o această aniversare”, scrie în comunicatul emis de conducerea casei de bătrâni.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Aceasta are trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți. În 2020, ea a primit titlul de cea mai bătrână supraviețuitoare a COVID-19 din lume, dar mai târziu a fost detronată de altcineva.

„Viața nu este eternă pentru nimeni... La vârsta mea, încă un an este un cadou, o sărbătoare umilă, o nouă aventură, o călătorie frumoasă, un moment de fericire. Să ne bucurăm de viață împreună”, a declarat într-o postare pe Twitter.

Cea mai bătrână persoană din România are 103 ani

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și este născută în SUA

[Sursa foto: G4Media]

Potrivit recensământului din anul 2022, cea mai longevivă persoană din România este Olga Orlova.

Aceasta are 103și este din Sectorul 6. Femeia n-a mai ieșit de șase ani din casă, conform autorităților de la care a primit o diplomă și un buchet de flori.

Citește și: Incredibil cum a reușit un milionar american să întinerească 5 ani! Iată ce metodă a folosit și cât la costat

”Chiar dacă nu a mai ieșit din casă de șase ani, nu i-a fost teamă să deschidă ușa recenzorului și îi îndeamnă pe toți românii să facă la fel”, au transmis autoritățile.

Olga Orlova este născută în Basarabia și, din 1968, locuiește într-un bloc de pe Bd. Timișoara, din Sectorul 6. Olga Orlov a bifat 10 recensăminte de-a lungul vieții.

”Nu mai știu câte recensăminte am prins până acum. Mi s-a părut că acum întrebările sunt mai amănunțite decât în alte dăți. Dar toate sunt corecte, m-am bucurat să particip! Îndemn pe toată lumea să participe, să le deschisă ușa oamenilor, pentru că este un act civic, normal”, a declarat Olga Orlov.

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Documentele arată că femeia a trecut prin 10 din cele 14 recensăminte organizate în România.

”Pentru responsabilitatea, spiritul civic, dar și pentru energia și pofta de viață de care dă dovadă, bătrâna a fost vizitată acasă și felicitată de autoritățile din Primăria Sectorului 6, dar și de către reprezentanții Insititutului Național de Statistică (INS). A primit flori, o diplomă și cărți de istorie, preferatele ei. La 103 ani se gospodărește singură, coase, citește și repară prin casă. Olga are o poveste de viață impresionantă. A fost căsătorită cu un militar cu 15 ani mai mare, de care a divorțat în tinerețe. Nu s-a recăsătorit și nu a avut copii.

Sora și cumnatul i-au murit, mai are doar un nepot în America. Este este vioaie și cu greu îi dai 103 ani. Spune că a muncit, n-a pierdut nopțile, a mâncat rațional și puțin, n-a fumat, n-a băut cafea și niciodată nu a luat medicamente și n-a făcut injecții. Chiar și acum face și mișcare prin casă, exerciții de gimnastică, așa cum se pricepe.

„Mă gospodăresc singură, îmi gătesc, îmi fac curățenie, repar prin casă, vopsesc, cos, citesc… nu stau degeaba. Cumpărăturile mi le fac niște prieteni, eu nu mai ies din casă de teamă să nu cad”, a povestit Olga.

Citește și: A murit călugărița franceză Andre, cea mai vârstnică persoană din lume

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si