Partidul AUR a obținut un rezultat total neașteptat la Alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Potrivit exit-poll-ului Curs-Avangarde de la ora 21.00, AUR ar fi obținut 5,2-5,3%, deci peste pragul electoral.

Rămâne de văzut dacă AUR va intra în Parlament, în condițiile în care nu s-au contabilizat voturile din diaspora, nici voturile din ultima oră și jumătate de scrutin din țară. Partidul AUR este recunoscut ca având o tentă naționalistă, unionistă și tradiționalistă, cumesaje pro-familie și anti-mască.

Citeste si: Traian Băsescu: PMP a trecut pragul, va avea 7%

Ce este partidul AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființată, în septembrie 2019, de George Simion, cunoscut ca fondator al platformei Acțiunea 2012 care militează pentru unirea cu Republica Moldova. Co-președinte al partidului este Claudiu Târziu, aflat o vreme în conducerea Coaliției pentru Familie și vârf de lance la referendumul din octombrie 2018.

Alianța pentru Unirea Românilor- partidul AUR își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.

"Au trecut 30 de ani de la Revoluție, 100 de ani de la Marea Unire și românii sunt tot mai dezbinați, pe fondul unor politici ale urii propagate de partidele care s-au succedat la putere.

Jumătate din națiunea română se află peste granițele actuale ale țării și, de la an la an, România se depopulează. Încrederea românilor în cei care ar trebui să le reprezinte interesele scade de la un scrutin electoral la altul", se precizează pe site-ul partidului AUR.

Citeste si: Exit Poll ora 21:00 Alegeri Parlamentare în diaspora: cine sunt noii deputați și senatori care vor reprezenta românii din străinătate în următorii 4 ani

Care sunt valorile AUR

Familia  este baza oricărei societăți sănătoase, se spune pe site-ul partidului, unde sunt enumerate cele 4 valori ale partidului. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine și să apere familia. Membrii unei familii au o legătură de sînge, dar şi una de ordin spiritual, integrată în unitatea complexă a neamului.

Națiunea  este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură și o istorie comună, indiferent că se regăsesc între granițele aceluiași stat sau nu. Iubirea de neam este firească și se exprimă prin păzirea şi afirmarea creatoare a fiinţei şi geniului naţional, precum şi printr-un efort conştient de armonizare cu celelalte neamuri, în concertul universal al omenirii.Idealul național este reunificarea tuturor teritoriilor care aparțin comunităților românești istorice.

Credința creștină  este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală. Libertatea și demnitatea persoanei sînt de neconceput în absența legii morale, care este conținută în învățătura de credință.

Libertatea  este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată. Libertatea de gîndire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică sînt esențiale într-o democrație.

Cine sunt senatorii și deputații de la AUR

Partidul-surpriză AUR va avea probabil mai mulți senatori și deputați, numărul exact al acestora fiind decis după redistribuirile care probabil vor avea lor zilele viitoare.

Vezi mai jos listele de candidați ale AUR.

Participant la manifestațiile unioniste din Republica Moldova și România, George Simion a intrat în atenția publică mai ales în 2015 și 2016. În 2015, a fost expulzat din Republica Moldova, cu interdicția de a nu mai intra în țară timp de 5 ani. Simion a povestit, în mai 2015, în emisiunea Jocuri de putere, găzduită de Rareș Bogdan, în prezent europarlamentar PNL, că se afla la liceu din Chişinău, de unde l-ar fi ridicat nişte ofiţeri SIS: „m-au rugat să îi însoţesc, mi-au dat o hârtie prin care eram declarat indezirabil pentru 5 ani şi m-au condus la vamă. Nu mi-au motivat, dar motivul era faptul că pregătim un marş foarte mare pe 16 mai. Clasei politice de la Chişinău nu îi convine marşul pregătit….”

partidul AUR
Partidul AUR intră în Parlamentul României. Cine sunt senatorii și deputații săi

În 2016, George Simion a organizat în București un marș pentru unirea Basarabiei cu România și, ieșind din traseul anunțat și forțând cordonul de jandarmi, a fost reţinut câteva ore. Votant PRM și susținător al lui Victor Ponta când era prim-ministru, Simion a fost apărat public de Eugen Tomac și Sebastian Ghiță, care au mers chiar la secţia de poliţie pentru a protesta față de reținerea acestuia și a altor patru participanți la marș.

George Simion deschide lista de candidați pentru Camera Deputaților în București. Celălalt co-președinte al AUR, Claudiu Târziu, este primul pe lista pentru Senat.

Lista AUR pentru Alegerile parlamentare 2020- București

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Senat
Târziu Claudiu-Richard
Dîrlău Andrei-Emil
Mitroi Florea
Iancu Elena
Dima Ștefan-Ovidiu
Hila Tudor-Virgil
Butnaru Nicu
Udescu Serbanel-Mihail
Costandachi Cristian
Budiș Cecilia-Iolanda
Avrămiță Petre
Dan Gheorghe-Valentin
Brezeanu Lucreția-Eugenia
Chița Constantin-Nicolae
Ciubuc Cristina
Crefelean Ionica-Ramona
Mazăre Mihaela-Doina

Camera Deputaților
Simion George-Nicolae
Mihai Ana-Maria
Geamănă Dragoș
Vîlcu Selena Gabriela
Neațu Eugenia
Coman Ion
Chița Marius
Enache Diana
Cotîrlan-Simioniuc Costel
Ciosici Claudia-Nela
Stanomir Paul-Sebastian
Florea Stela
Bordeanu Cătălin-Florin
Bosancu George-Alexandru
Vasilache Patricia
Ciobanu Cristian
Vasile Dumitru Luminita Luana
Cimpoae Anghelina
Odajiu Ecaterina
Lupașcu Alexandra
Coman Ionuț-Lucian
Popescu George-Alin
Peng Zhi-Da-Răzvan
Nicula Cristian-Nicolae
Mitroi Tiberiu-Florentin
Ivanciu Augustin-Emanuel
Simionovici Constantin
Sfetcu Carmen
Bârcoci Iulian-Ștefan
Diaconu Romeo-Mirel
Dima Cezar
Ciobanu Octavian
Moruzi Eduard-Mihuț
Negrea Adela
Caraian Vasile
Abaza Violeta-Adriana
Ionescu Valentin-Marius

Listele complete ale AUR pot fi văzute AICI

Rezultate exit-poll Alegeri parlamentare, ora 21.00

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

Sursa: antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si