Secţiile de votare organizate în ţară pentru desemnarea viitorilor deputaţi şi senatori s-au închis duminică, procesul electoral ajungând la final. Românii din ţară s-au prezentat în număr mic la vot, aproximativ 5,7 milioane de cetățeni, prezența fiind sub 32%. Principalele două partide, PSD și PNL, sunt date de casele de sondare care au realizat exit-poll-uri cu rezultate asemănătoare. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că prin votul de duminică românii au arătat că este nevoie de o schimbare, transmite Agerpres.„

Prin votul de astăzi românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi şi au votat PSD şi au sancţionat această batjocură la adresa lor în ce priveşte gestionarea pandemiei”, a spus Ciolacu, după închiderea urnelor.

Citeste si: Exit Poll ora 21:00 Alegeri Parlamentare în diaspora: cine sunt noii deputați și senatori care vor reprezenta românii din străinătate în următorii 4 ani

Rezultate EXIT POLL ora 21.00- Alegeri Parlamentare 2020

PSD se clasează pe primul loc în opţiunile electoratului, la alegeri parlamentare 2020, potrivit sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde. În plus, conform sondajului PSD este singurul partid care depăşeşte pragul de 30%.

O situaţie mult mai strânsă se înregistrează în zona pragului electoral, unde nu mai puţin de patru partide se luptă să intre în Parlament.

Potrivit estimărilor din sondajul exit-poll, în viitorul Parlament ar putea intra şapte partide, însă UDMR, AUR, Pro România şi PMP se află în marja de eroare, numărarea voturilor din Diaspora putând să modifice situaţia.

Citeste si: Rezultate exit poll ora 21:00. Alegeri Parlamentare: Răsturnare totală de situaţie

Vot pentru Camera Deputaților

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

Sursa: antena3.ro

Datele prezentate mai sus sunt valabile pentru ora 19.30.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si