Circ în Parlament. Florin Cîțu: M-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Cei de la AUR au ieșit din sală (VIDEO)

Noi scene de circ au avut loc, luni după-amiaza, în plenul Camerei Deputaților, unde premierul Florin Cîțu a fost chemat de PSD la o dezbatere depsre buget. În sala de plen, parlamentarii PSD au afișat pancarte prin care au criticat bugetul Guvernului Cîţu. Premierul a replicat că este "rezistent la înjurături". Co-președintele AUR George Simion a anunțat că parlamentarii AUR părăsesc dezbaterile din Parlament în semn de solidaritate cu protestul minerilor.

Author: Razvan Ilie luni 22 februarie 2021 , 17:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dezbaterile la "Ora prim-ministrului", la care participă premierul Florin Cîţu, au început, luni ora 17.00,

în plenul Camerei Deputaţilor. Dezbaterile au loc la solicitarea grupului parlamentar al PSD, tema fiind" Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

Premierul Florin Cîțu, prezent la dezbatere, a precizat din prima intervenție că scopul social-democraților nu a fost acela al unei discuții serioase despre buget, ci expunerea prim-ministrului la "înjurături".

Co-președintele AUR George Simion a anunțat că parlamentarii AUR părăsesc dezbaterile din Parlament în semn de solidaritate cu protestul minerilor.

Citeste si: Anunț de ultima oră despre bugetul de stat. Când va fi votat de Guvern

" Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României.

Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine", a afirmat Florin Cîţu în plenul Camerei Deputaţilor. 

Premierul i-a acuzat pe liderii social-democrați actuali că sunt "slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov". 

În sala de plen, parlamentarii PSD afişează pancarte prin care critică politica de elaborare a bugetului de către Guvernul Cîţu.

"Liderii PSD propun să nu mai plătim contribuția la UE"

Florin Cîțu i-a atacat direct pe foștii premieri PSD Sorin Grindeanu și Mihai Tudose: 

" Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care a scos zeci de mii de români în stradă, cel care tremura când s-a dus preşedintele Klaus Iohannis la Guvern să îi ceară să renunțe la ordonanță. Nu l-a ascultat pe președinte, l-a ascultat pe Liviu Dragnea. A făcut un lucru inedit în politică. A fost dat jos din Guvern de propriul partid şi s-a ţinut de scaun şi a vrut să rămână acolo, împotriva propriului partid. Mihai Tudose e premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnuit, să ia banii la plic. Marii gânditori economici, Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României, care însumate fac 6% din PIB" ,  a mai spus șeful Guvernului.

Florin Cîțu îi acuză pe liderii PSD că propun să nu mai plătim contribuția la Uniunea Europeană. "De acolo vor să ia acești bani. Nu voi permite acest lucru, domnilor.
Avem un buget echilibrat, credibil, recunoscut de partenerii internaționali, construit în jurul investițiilor", a explicat Cîțu.

George Simion: "Bătaia de joc a atins cote maxime"

Co-președintele AUR George Simion a anunțat că parlamentarii AUR părăsesc dezbaterile din Parlament în semn de solidaritate cu protestul minerilor.

"Vin din păcate din judeţul Hunedoara unde am fost chemaţi şi de lucrătorii de la Termo Mintia, şi de minerii din Valea Jiului, am fost chemaţi și în Gorj de minerii de la Complexul Energetic Oltenia pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul parlamentar AUR va părăsi sala de şedinţe în semn de solidaritate cu minerii din valea Jiului şi cu toţi lucrătorii din domeniul energetic pentru că, din păcate, domnule Cîțu acest Guvern nu are o strategie, o viziune, un plan pentru România", a spus George Simion în luarea sa de cuvânt.

Acesta a acuzat că, în afară de lozinci, de minciuni "nu aveam cu ce să îi bucurăm pe aceşti oameni, pentru că la conducerea complexelor energetice s-a tot perindat clasa noastră politică".

Minerii de astăzi care încă mai au forță de muncă vor ajunge culegători de sparanghel în Germania, a mai spus Simion.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si