”Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită.(...) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

El a explicat că ”scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat ”trompetele” din PSD nu s-au adeverit.

Cîţu: „Acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat”

cîțu scenarii apocaliptice


Cîţu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, ”aşa cum spuneau tot felul de profeţi”.

”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (...) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice, nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament.
Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români”,
a adăugat ministrul de Finanţe.

Citeste si: VIDEO| Căldura tropicală ne sufocă. Avertismentul meteorologilor

Citeste si: Tătaru: „Din respect pentru aceşti oameni care au stat în casă, ar trebui să ne gândim un pic mai târziu la politică”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanţ coronavirus 29 iunie 2020: Veşti bune din Italia

El a acuzat ”o campanie orchestrată, plătită” de PSD, arătând că sunt reclame pe online, emisiuni la ”televiziuni prietene”.

”Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a spus el.

Florin Cîţu a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic ”au dat încredere companiilor să meargă mai departe”.

El a susţinut că ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, ”este un succes astăzi”.

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Cand sunt afișate notele anonimizate

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si