Clanurile românești s-au îmbogățit în Germania din alocații. Românii opreau copiilor cardurile de alocație și îi trimiteau înapoi în țară

Oamenii legii din Vaslui, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Vrancea și Ialomița au organizat o operațiune comună cu autoritățile din Germania pentru destructurarea unui grup organizat transfrontalier specializat în comiterea de înșelăciuni și evaziune fiscală, în domeniul asigurărilor sociale din Germania.

Author: Alexandra Costea marți 28 iunie 2022 , 20:15

Clanurile românești s-au îmbogățit în Germania din alocații. Românii opreau copiilor cardurile de alocație și îi trimiteau înapoi în țară

Clanurile românești s-au îmbogățit în Germania din alocații. Românii opreau copiilor cardurile de alocație și îi trimiteau înapoi în țară

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acțiunea oamenilor legii a fost organizată cu sprijinul Eurojust și cu implicarea Europol, în baza unor ordine europene de anchetă emise de Parchetul Bochum – Germania, înregistrate la nivelul D.I.I.C.O.T.

– Structura Centrală, cu obiect privind cercetarea mai multor cetățeni români domiciliați în județele Vaslui, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Vrancea și Ialomița.

Citeste si: George Simion a împărțit invitații în Parlament. Deputatul își cheamă colegii la nuntă: "Să vină toţi românii!"

Mai mult, autoritățile judiciare din Germania efectuează în prezent cercetări cu privire la faptul că, în perioada anilor 2014 – 2017, cetățenii români suspectați ar fi încasat pe nedrept alocații pentru copii, precum și indemnizații parțiale pentru creșterea copiilor.

Zeci de familii din Vaslui, aduse în Germania doar pentru a le face carduri pentru alocații

Pentru a reuși să se îmbogățească din banii statului, clanurile de români ar fi adus în Germania membri ai mai multor familii, mai ales din județul Vaslui, în vederea obținerii de venituri ilicite, fie înșelându-i prin promisiunea unor locuri de muncă, fie prin constrângerea legată de plata datoriilor pentru împrumuturi.

Persoanele suspectate ar fi închiriat apartamente pentru aceste familii, ar fi deschis conturi bancare și ar fi solicitat alocații pentru copii, la finalizarea procedurii cardurile rămânând bănuiților, după care oamenii ar fi fost transportați înapoi în România sau în Franța.

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Criză de antibiotice. Pacienții sunt nevoiți să se plimbe la mai multe farmacii pentru a găsi medicamentele de care au nevoie

În acest fel, pentru asigurarea probatoriului în acest caz, oamenii legii au efectuat 29 de percheziții domiciliare pe teritoriul Germaniei și 15 percheziții domiciliare pe teritoriul României (în județul Vaslui).

De asemenea, au fost conduse la sediul Poliției 45 de persoane, pentru audieri, în calitate de persoane bănuite (30 în județul Vaslui, 8 în județul Bacău, 4 în județul Galați și câte 1 în județele Vrancea, Iași și Neamț), activitățile urmând a fi continuate și în perioada următoare.

De asemenea, în județul Vaslui a fost pus în executare și un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare germane pe numele unuia dintre bănuiți, acesta fiind prezentat, după audiere, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Procurorii nemți s-au deplasat până în Vaslui

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate mai multe înscrisuri care ar avea legătură cu obiectul dosarului penal instrumentat de autoritățile germane, fapt pentru care acestea vor fi puse la dispoziția acestora din urmă.

Citeste si: VIDEO. Cum a fost surprinsă DJ Lalla, înainte de a-și pierde viața. Ultimele imagini cu tânăra- kfetele.ro

Citeste si: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

În județul Vaslui, au fost prezenți și au participat la activități și 3 procurori de caz, 2 procurori din Germania, însoțiți de ofițerul de legătură al BKA la București și procurorul român din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, aceștia asigurând și coordonarea din punct de vedere al cooperării judiciare internaționale în materie penală.

Citeste si: VIDEO- Un bărbat care era dat în urmărire generală toată țara a fost prins la Oradea. Mascații l-au blocat în trafic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si