CNAS anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii cu coronavirus

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

I.C., miercuri 08 aprilie 2020 , 15:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate și la distanță.

Citeste si: Se închid sau nu spitalele private? Anunțul făcut de Raed Arafat

„Conform prevederilor Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea raspanirii infecției cu virus SARS-COV – 2 la nivelul unităților sanitare publice și private, pacienții care reprezintă urgențe medicale și cei care suferă de afecțiuni cronice se vor adresa, după caz, unităților sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară. Consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate și la distanță”, se arată în comunicatul CNAS.

Pentru a nu îi pune în pericol pe ceilalți pacienți, persoanele cu simptome de boale sunt rugate să anunțe telefonic medicul de familie.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, despre pandemia de coronavirus: "Mai avem încă un drum lung de parcurs”

„Pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populația este rugată că la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acordă o consultație la distanță sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul sau îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate.

În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii: În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate aproape 150.000 de cutii Euthyrox, loturi care deja au fost eliberate din Germania

CNAS reamintește că pe perioada stării de urgență nu este necesară utilizarea cardului de sănătate.

„De asemenea, va reamintim că, pe perioada stării de urgență, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive, se acordă și validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia”.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si