Cod roşu de inundaţii în trei judeţe din țară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marți dimineață mai multe coduri roșii de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Author: Alina Raducu marți 05 ianuarie 2021 , 08:24

Cod roşu de inundaţii în trei judeţe din țară
Cod roşu de inundaţii în trei judeţe din țară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii şi creşterea debitelor peste limita de pericol pe râul Lotru, în judeţul Vâlcea. Avertizarea este valabilă până marţi la ora 12:00, informează Mediafax.

Conform avertizării hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, vor fi în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Lotru în aval de Brădişor.

Cod roşu de inundaţii în judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi

Totodată, în această noapte a mai fost emisă o avertizare de cod roşu şi pentru râul Motru în judeţele Gorj şi Mehedinţi. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 02:35 şi este valabilă până la 12.00.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunțat că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul răului Motru, amonte S.H. Broşteni.

Deasemenea, luni a fost emisă o avertizare cod portocaliu şi cod galben, valabilă până joi după-amiază, pentru mai multe bazine hidrografice din toată ţara.

Citeste si: Alertă meteo! Cod roșu de vânt puternic în unele zone montane


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si