Vaccinarea din România îi îngrijorează pe oficialii UE. Comisarul european pentru sănătate, la București

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, se va afla vineri la Bucureşti, unde se întâlnește cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, pentru a discuta despre derularea campaniei naţionale de vaccinare în România. 

Author: Razvan Ilie vineri 16 iulie 2021 , 07:36

Comisarul Stella Kyriakides: România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe timpul verii[Sursa foto: Facebook / Comisia Europeana]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comisarul european pentru sănătate va discuta la Bucureşti despre strategia UE privind vaccinurile și despre derularea campaniei naţionale de vaccinare în România. Comisarul

european pentru sănătate Stella Kyriakides va efectua, ulterior, o vizită la centrul de imunizare din Petreşti.

Citeste si: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Spania și Potugalia intră în zona roșie, Grecia în zona galbenă

Comisarul Stella Kyriakides: România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe timpul verii

Potrivit unui anunţ al Reprezentanţei Comisiei Europene în România , înaintea reuniunii şi a vizitei la centrul de vaccinare, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară a declarat: "UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70% din populaţia adultă a UE.

Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu".

Citeste si: OMS avertizează: Vor apărea noi tulpini de coronavirus, "posibil mai periculoase"

"Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii", a mai spus Stella Kyriakides.

Comisarul UE pentru sănătate: "Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate" [Sursa foto: Comisia Europeana]

Potrivit oficialului UE, mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. "Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România", a mai spus Stella Kyriakides.

Citeste si: Portugalia extinde restricțiile COVID-19 din cauza variantei Delta

Reprezentanţa CE în România mai precizează că acţiunile comisarului european fac parte din eforturile în curs ale Comisiei şi din angajamentul Stellei Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre. 

România, la coada Europei în vaccinarea anti-COVID

Majoritatea țărilor europene au vaccinat între 60 și 90% din populația adultă cel puțin cu prima doză, în timp ce România rămâne la mare distanță, cu doar 30% din adulți vaccinați, potrivit datelor la zi centralizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Până în prezent, peste 236 de milioane de europeni au fost vaccinați cel puțin cu prima doză, reprezentând 63,8% din populația adultă din Europa. Peste 163 de milioane sunt vaccinați cu schema completă, adică 44% din populația adultă a Europei.

Raportat la schema completă de vaccinare, cele mai multe țări europene au ajuns la 45-80%, în timp ce România abia a vaccinat 29% din populația adultă[Sursa foto: Pixabay]

România se află mult sub nivelul de imunizare din Europa. Doar Bulgaria are o campanie de vaccinare mai slabă decât a României. Majoritatea țărilor europene se apropie de ținta de vaccinare a 70% din populație, iar România nu a ajuns nici măcar la jumătatea acestui drum.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si