Comisia Europeană propune renovarea a 35 de milioane de clădiri până în anul 2030 pentru a reduce emisiile de gaze

Comisia Europeană a publicat strategia de renovări ale clădirilor din UE pentru a îmbunătăți consumul energetic al acestora. Comisia își dorește să dubleze numărul de clădiri renovate în următorii zece ani. În felul acesta, se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră din Europa, va stimula digitalizarea și va îmbunătăți reutilizarea și reciclarea materialelor, potrivit unui comunicat de presă.

Author: Andreea Bolocan vineri 16 octombrie 2020 , 21:12

UE comisia europeana gaze energie
Comisia Europeană[Sursa foto: digi24.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până în 2030, ar putea fi renovate 35 de milioane de clădiri și ar putea fi create până la 160.000 de locuri de muncă „verzi” suplimentare în sectorul construcțiilor, susține Comisia.

”Numai 1% din clădiri sunt supuse unor renovări eficiente din punct de vedere energetic în fiecare an”

“Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE și 36% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite din consumul de energie. Cu toate acestea, numai 1% din clădiri sunt supuse unor renovări eficiente din punct de vedere energetic în fiecare an, astfel încât este esențial să se ia măsuri eficace pentru ca Europa să devină neutră climatic până în 2050.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre vaccinul așteptat de toți românii. Ce au stabilit liderii UE

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Virtual al Inițiativei celor trei Mări

În condițiile în care aproape 34 de milioane de europeni nu își pot permite să își încălzească locuințele, politicile publice de promovare a renovărilor eficiente din punct de vedere energetic constituie un răspuns la sărăcia energetică, sprijină sănătatea și bunăstarea oamenilor și contribuie la reducerea facturilor la energie ale acestora”, conform sursei citate.

Comisia Europeană a publicat și o recomandare adresată statelor membre, privind combaterea sărăciei energetice

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: „Redresarea ecologică începe acasă. Prin inițiativa «Valul de renovări ale clădirilor», vom aborda numeroasele bariere care, în prezent, fac ca renovarea să fie un proces complex, costisitor și de lungă durată, ceea ce frânează aplicarea unor măsuri extrem de necesare. Vom propune modalități mai bune de a măsura beneficiile în materie de renovare, standarde minime de performanță energetică, o mai mare finanțare și asistență tehnică din partea UE pentru a încuraja creditele ipotecare verzi și pentru a sprijini mai multe surse regenerabile de energie în ceea ce privește încălzirea și răcirea. Aceasta va reprezenta o schimbare majoră pentru proprietarii de locuințe, chiriași și autoritățile publice”.

Sursa: Digi 24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si