Comisia juridică are marți, pentru raport, proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor generale

Marți, 10 noiembrie, de la ora 10:30, comisia juridică a Senatului are pe ordinea de zi a şedinţei, pentru raport, proiectul de lege care prevede că Parlamentul decide data alegerilor legislative şi nu Guvernul, propunere legislativă ce a fost trimisă la reexaminare de către Klaus Iohannis.

Author: Andreea Bolocan marți 10 noiembrie 2020 , 08:44

comisia juridica proiect de lege alegeri parlamentare
Comisia juridică are marți, pentru raport, proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor generale[Sursa foto: aliantaevanghelica.wordpress.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ar exista o posibilitate foarte mare ca proiectul să intre pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Senatului, care începe la ora 9.00.

O altă propunere legislativă privind protecţia civilă este pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei juridice a Senatului, tot pentru emiterea unui raport. Şi această iniţiativă de lege ar putea intra în plenul de miercuri.

Proiectul de lege, depus la Senat pe 2 martie a.c şi iniţiat de Carmen Dan şi Florin Iordache, stabileşte cadrul  normativ aferent domeniului protecţiei civile

Potrivit expunerii de motive, prin proiect este preconizată „asigurarea cadrului normativ strategic care are ca obiectiv fundamental protecţia cetăţeanului prin implementarea unor concepte, termeni şi cerinţe, intrate deja în vocabularul de specialitate, respectiv reglementarea unor elemente de interes în domeniul protecţiei civile care nu se regăsesc în actele normative de nivel superior aprobate până în momentul de faţă”.

Totodată, este avută  în vedere abrogarea Legii privind protecţia civilă nr.481/2004,

republicată, cu modificările ulterioare, precum şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.15/2005.

Citeste si: Florin Cîţu anunţă că anul viitor vor continua majoritatea măsurilor. Ce a mai transmis Ministrul Finanțelor

Citeste si: Starea de alertă, prelungită. Ce proiect de lege se află pe masa Guvernului

Mihai Tudose a declarat că săptămâna aceasta Senatul va încerca din nou să voteze proiectul de lege  

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a afirmat luni că săptămâna aceasta Senatul va încerca din nou să voteze proiectul de lege prin care Legislativul decide data alegerilor generale şi nu Executivul. De asemenea, senatul nu a avut cvorum marțea trecută să discute proiectul, iar Biroul permanent nu a întrunit prezenţa necesară de şedinţă pentru a schimba secretarul conducerii forului legislativ Ion Ganea, exclus din PSD după ce a boicotat întrunirile.

Preşedintele Senatului Robert Cazanciuc a anunţat pe 3 noiembrie că din totalul necesar de 68 de senatori şi-au înregistrat prezenţa doar 62, prin urmare nu a fost întrunit cvorumul necesar de şedinţă. Plenul avea pe ordinea de zi încetarea statutului de membru şi secretar al Biroului permanent al forului legislativ a lui Ion Ganea, exclus din PSD după ce a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii Senatului în care trebuia să aprobe trimiterea la comisia juridică a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu

Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.

Pe ordinea de zi a plenului de marţi al Senatului era înscris proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului a lui Ion Ganea, precum şi alegerea unor membri ai Biroului permanent al forului legislativ.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, membru în Biroul permanent a declarat lunea trecută faptul că şeful forului legislativ Robert Cazanciuc a convocat un plen pentru marţi, fără a exista o ordine de zi aprobată în prealabil în Biroul Permanent, şedinţă care nu a fost ţinută din nou luni din cauza lipsei de cvorum. Ea a adăugat că PNL va apela la toate pârghiile legale, inclusiv sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la această decizie neregulamentară a social-democratului. Astfel, liberalii vor analiza „şi în ce măsura comportamentul lui Cazanciuc se încadrează la abuz in serviciu, pentru că aşa pare”, a mai spus Gorghiu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește... Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește casa iubirii. Eliminarea care a dat toate strategiile peste cap!
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si