Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate se reunește azi. Ce măsuri se vor adopta?

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, se va întruni joi, la ora 16:00 în contextul gestionării pandemiei de Coronavirus.

Alina Raducu, joi 22 aprilie 2021 , 07:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate este condus de premier, ca preşedinte, dar şi de vicepreședinte, si anume secretarul general al Guvernului.

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând de la 1 iunie se va întruni, astăzi

În acest context, Comitetul emite instrucţiunile viitoare de implementare şi totodată, elaborează rapoarte şi analize.

În comitet sunt incluse și ministerele următoare: Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP.

Aceste ministere sunt reprezentate de ministrul respectivului minister sau de secretarul de stat desemnat, în cazul în care şedinţele Comitetului sunt prezidate de vicepreşedinte.

În cadrul sedințelor sau lucrărilor Comitetului mai pot fi prezente, ca invitaţi, instituţii publice cu atribuţii şi competenţe în gestionarea pandemiei de COVID-19 și în desfăşurarea pregătirilor pentru revenirea la normalitate, începând cu 1 iunie.

Citeste si: Ce spune noul Ministru al Sănătății despre gestionarea pandemiei, după ce a a depus jurământul

"Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea

şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19", potrivit deciziei de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Totodată, Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie are următoarele priorități: stabilirea domeniilor de intervenţie şi a coordonatorilor acestora, stabilirea acţiunilor prioritare şi a măsurilor specifice, la propunerea ministerelor sau a instituţiilor competente, stabilirea calendarului de implementare, precum şi monitorizarea şi evaluarea îndeplinirii atribuţiilor.

Astfel, aceste ședinţe ale Comitetului au loc în fiecare săptămână sau atunci când este nevoie.

Citeste si: UE nu va mai achiziționa încă 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin AstraZeneca şi Johnson&Johnson


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si