Copii infectați cu noua tulpină britanică. Ce spun specialiștii

Reprezentanţii INSP anunţă că s-au confirmat 378 de cazuri de infectare cu tulpina britanică. 29 de noi cazuri doar la copii.

Author: Georgiana Balaban marți 09 martie 2021 , 19:03

copii infectați cu noua tulpină britanică
Copii infectați cu Sars-Cov-2.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate anunţă că în cazul a 378 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 analiza de secvenţiere indică prezenţa tulpinii britanice a virusului, iar dintre aceşti bolnavi 29 sunt copii.

În alte patru cazuri au fost identifcate tulpina braziliană şi cea sud-africană. Medicul afirmă că ”există posibilitatea care tinde către certitudine, să fie mult mai multe persoane purtătoare ale acestor tulpini”.

Citeste si: Carantină națională timp de o lună! Țara din Europa care se închide din cauza noii tulpini britanice

Tulpina britanică face ravagii în România

”De la începutul cunoaşterii circulaţiei acestor tulpini în România s-au selectat din punct de vedere clinic pentru secvenţiere 772 de probe. Dintre acestea sunt finalizate 382 de probe, larga majoritate, 378 sunt cu tulpina britanică, iar dintre acestea 29 sunt la copii şi restul sunt cazuri de adulţi.

Au existat, cel puţin până la acest moment, din datele primite de noi, două probe cu tulpina sud-africană şi două probe cu tulpina braziliană” a declarat Florentina Furtunescu. marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: "Valul 3 va fi mai rău", avertizează medicul Beatrice Mahler. Sindromul inflamator la ficat, noua complicație a COVID

copii infectați cu noua tulpină britanică
Noua tulpină Sars-Cov-2.[Sursa foto: PixaBay]

Aceasta a adăugat că ”există posibilitatea care tinde către certitudine, să fie mult mai multe persoane purtătoare ale acestor tulpini”.

Citeste si: Administrarea vaccinului AstraZeneca a fost întreruptă după ce o femeie a murit, iar o altă persoană a suferit complicații grave

Referindu-se la modul în care vaccinurile existente în prezent pe piaţă sunt eficiente în cazul noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat: ”Datele disponibile la acest moment ne arap semnale că eficacitatea acestor vaccinuri este uşor diminuată faţă de tulpina sălbatică, chiar faţă de tulpina britanică, aşa încât singurul meu mesaj este acela de a ne programa cât mai mulţi la vaccinare şi să accelerăm campania de vaccinare. De ce acest lucru? Pentru că chiar dacă eficacitatea nu este cea care reiese din studiile efectuate atât răspunsul imun umoral, atât cât este el, cât şi răspunsul imun celular, ne protejează cel puţin pentru formele severe şi critice de îmbolnăvire, ţinând cont de faptul că niciun vaccin nu este sută la sută eficace”.

Citeste si: Europa, afectată grav de pandemia de coronavirus! Mai multe țări se confruntă cu o creștere masivă a cazurilor de COVID


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si