Cum pot fi protejați copiii care nu vor fi vaccinați împotriva coronavirusului?

"Însă, sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate.

Unde sunt comorbidități grave, iar copiii care ar putea face complicații ale bolilor – părinții ar trebui să fie în grupurile care se vor vaccina cât mai repede.

Acești părinți trebuie incluși în programul de vaccinare", a precizat medicul Mihai Craiu.

În schimb, copiii ar trebui să facă vaccinul antigripal, iar momentul potrivit este în această perioadă, a spus el.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Vârful sezonului epidemic în ultimii ani a fost după sărbătorile de iarnă și se știe că numărul cazurilor se accelerează în ianuarie, a adăugat medicul.

Medicul Craiu a apreciat că, din punctul său de vedere, școlile ar trebui să facă eforturi de organizare și de pregătire pentru a se deschide.

"La infectarea de la școală, contribuie gradul de transmitere comunitară. Într-o zonă roșie nu trebuie școlile deschise, dar într-o zonă verde am putea redeschide școlile după sărbători", a considerat Mihai Craiu, potrivit Digi24.

Citeste si: Mesaje de Crăciun 2020. Texte superbe cu urări și mesaje de Sărbători pentru cei dragi

Medicii care așteaptă vaccinul anti-COVID se tem foarte rău de două lucruri: „Indiferent că ne convine sau nu, aici vom ajunge”

Adrian Marinescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul Matei Balş din Capitală, a declarat joi seară în cadrul unei emisiuni TV că „dacă ne uităm strict la numărul total de infectări, am putea spune că a fost o scădere în ultimele zile”, dar că în zonele roșii- cum ar

fi Bucureștiul- nu se vede o scădere: „Avem peste 1.500 de cazuri în fiecare zi, e aceeași presiune pe spitale”.

Medicul a  mai spus că este „un echilibru fragil” și se observă variații de la o zi la alta. În acest sens, a spus că numărul testelor ar trebui să fie constant, iar „discuția legat de raportarea de cazuri să se facă și la nivel de capitală și în general orașele cu probleme în momentul de față”.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2020: Ce sărbătoare este azi?

Țara noastră este departe de capacitatea maximă de testare COVID

Marius Geantă, directorul Centrului pentru Inovație în Medicină, a afirmat la rândul său că România este „departe de capacitatea maximă de testare”. El a recomandat îmbunătățirea definiției de caz.

„A scăzut în ultima perioadă și numărul testelor făcute la cerere, dar ceea ce este relevant este că, proporțional, noi acum diagnosticăm mai multe cazuri raportat la numărul de teste comparativ cu luna octombrie.

În plus, sunt doi indicatori foarte relevanți: numărul de cazuri grave se menține pe un palier ridicat, la fel și numărul de decese. Statistic, la nivel național, putem să vorbim de o ușoară scădere”, a completat dr. Marius Geantă.

Medicul a spus că îl îngrijorează faptul că oamenii din zonele roșii, referindu-se la capitală, se deplasează mult mai mult decât în urmă cu două săptămâni, în pregătirea sărbătorilor: „Cu cât interacționăm mai mult în această perioadă, cu atât punem gaz pe foc pandemiei”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si