Copil de 3 ani, infectat cu variola maimuței, în Belgia

Belgia a înregistrat un număr de 726 de cazuri de variola maimuței, iar un copil de 3 ani este cel mai mic dintre infectați.

Author: Diana Puiu marți 06 septembrie 2022 , 20:28

Copil de 3 ani, infectat cu variola maimuței, în Belgia

Copil de 3 ani, infectat cu variola maimuței, în Belgia

[Sursa foto: impact.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Belgia a identificat 726 de cazuri confirmate de variola maimuței de la începutul pandemiei.

Din spusele specialiștilor, numărul infectărilor este în scădere.

Citeste si: Vaccinul anti-HPV este acum disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

384 de cazuri au fost raportate în Flandra (53%), faţă de 258 la Bruxelles (36%) şi 84 în Valonia (11%). Majoritatea celor infectaţi sunt bărbaţi- 699 din cele 703 cazuri pentru care se cunoaşte sexul. Vârsta persoanelor infectate este între 16 și 71 de ani.

Spania a înregistrat deja două cazuri de variola maimuței la sfârșitul lunii iulie.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie cu boli cronice este internată cu suspiciune de infecție fungică

O femeie cu boli cronice este internată cu suspiciune de infecție fungică

Medicii atrag atenția asupra unui fenomen periculos. Afecțiunile deja existente și netratate la timp pot duce la complicații.

O femeie cu boli cronice este internată cu suspiciune de infecție fungică rară.

Cazul grav este tratat Compartimentul de Terapie Intensivă al spitalului Clinic de Boli Infecțioase” Sf. Paracheva” Iași.
Femeia a ajuns în această stare din cauza  sistemului imunitar deficitar.  Aceasta are 65 de ani și este ținută sub supraveghere în Compartimentul de Terapie Intensivă cu înaltă suspiciune de mucormicoză rinocerebrală, o infecție fungică rară care poate pune în pericol viața pacientului.

Citeste si:  Infectați cu virusul West-Nile, la Brăila

Care este istoricul de sănătate al femeii?

„Femeia are un istoric medical complex și care vorbește, din păcate, despre faptul că și-a neglijat total sănătatea: diabet dezechilibrat, ciroză hepatica decompensată, cancer mamar, patologii decompensate care o încadrează în categoria pacienților imuno depresivi. În primele zile de spitalizare a fost conștientă și cooperantă.

Citeste si: OMS, anunț de ultimă oră despre variola maimuței. Cum poate fi eliminată din Europa

Ca simptomatologie prezenta disfazie (nu reușea să articuleze cuvinte) și nu putea deschide ochii. De asemenea, prezenta o echimoză fronto parentală stângă periorbital superior, intern ochi stâng și periauricular stâng. Pe data de 30 august, pacienta s-a degradat neuronal, nu mai putea articula cuvinte exprimându-se prin sunete”,  a


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si