O femeie cu boli cronice este internată cu suspiciune de infecție fungică rară.

Cazul grav este tratat Compartimentul de Terapie Intensivă al spitalului Clinic de Boli Infecțioase” Sf. Paracheva” Iași.
Femeia a ajuns în această stare din cauza sistemului imunitar deficitar. Aceasta are 65 de ani și este ținută sub supraveghere în Compartimentul de Terapie Intensivă cu înaltă suspiciune de mucormicoză rinocerebrală, o infecție fungică rară care poate pune în pericol viața pacientului.

Citeste si: Infectați cu virusul West-Nile, la Brăila

„Femeia are un istoric medical complex și care vorbește, din păcate, despre faptul că și-a neglijat total sănătatea: diabet dezechilibrat, ciroză hepatica decompensată, cancer mamar, patologii decompensate care o încadrează în categoria pacienților imuno depresivi. În primele zile de spitalizare a fost conștientă și cooperantă. Ca simptomatologie prezenta disfazie (nu reușea să articuleze cuvinte) și nu putea deschide ochii. De asemenea, prezenta o echimoză fronto parentală stângă periorbital superior, intern ochi stâng și periauricular stâng. Pe data de 30 august, pacienta s-a degradat neuronal, nu mai putea articula cuvinte exprimându-se prin sunete”, a declarat medicul Florin Roșu, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Citeste si: Gripa tomatelor. Care este primul simptom al noii boli

Gripa tomatelor. Care sunt simptomele bolii?

Gripa tomatelor. Iată care sunt simptomele acestui nou virus care a fost recent depistat la copiii. Vezi ce tratament recomandă specialiștii în cazul gripei tomatelor!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie

Conform The Indian Express, Simptomele acestei boli sunt apropiate de cele care se regăsesc la variola maimuței.

Virusul numit „gripa tomatelor” a afectat în special copiii sub 5 ani și s-a caracterizat prin apariția unor erupții mari pe tot corpul, sub formă de vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase, ca Monkeypox.

Citeste si: OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie

Așadar,  simptomele gripei tomatelor  includ febră mare, dureri intense de articulații și erupții cutanate de vezicule roșii și dureroase pe tot corpul, care se măresc treptat până ajung la dimensiunea unei roșii, potrivit experților. Alte simptome includ oboseală, greață, vărsături, diaree și deshidratare.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si