Temerile legate de efectuarea unui test nuclear în Coreea de Nord au legătură cu vizita preşedintelui SUA Joe Biden la Seul. Joe Biden soseşte vineri în Coreea de Sud pentru o serie de summituri, în prima sa deplasare în Asia în calitate de preşedinte.

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden, promite Finlandei și Suediei că le apără de orice agresiune din partea Rusiei

"Informaţiile noastre reflectă posibilitatea reală" a unui test cu rachete cu capacitate nucleară sau a unui test cu armă nucleară în timpul vizitei preşedintelui Joe Biden, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Coreea de Nord, pregătită pentru test nuclear

"Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit" pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informaţii a Adunării Naţionale.

Citeste si: Focar de Covid în Coreea de Nord

În pofida extinderii rapide a epidemiei de COVID-19, au fost detectate de asemenea semne ale unei lansări de rachete, a prevenit NIS într-un briefing citat de Agerpres.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect- wowbiz.ro

Coreea de Nord a lansat joia trecută trei rachete balistice, după cum a anunțat Ministerul Apărării din Seul, Coreea de Sud. Testul mai puțin obișnuit a venit la câteva ore după ce Phenianul a anunțat primele cazuri de Covid-19 din țară.  

De la începutul acestui an, regimul lui Kim Jong-un a făcut cel puțin 17 teste balistice sau cu rachete de scurtă acțiun.

"Planul B" de răspuns din partea SUA

Tot miercuri, preşedinţia de la Seul a transmis că liderii Coreei de Sud şi Statelor Unite au un 'plan B' pregătit pentru forţele combinate ale celor două ţări pentru situaţia în care va avea loc o provocare majoră.

În briefingul de joi, NIS a mai menţionat că Phenianul pare să fi refuzat neoficial să primească ajutor medical din Coreea de Sud în contextul epidemiei de COVID-19.

Coreea de Nord a anunţat primele sale cazuri de COVID-19 săptămâna trecută, iar de atunci semnalează zilnic câteva sute de mii de cazuri de "febră".

Kim Jong-un, nemulțumit de reacția țării la explozia de Covid-19 

Kim Jong-un a reclamat duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că "ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii".

Citeste si:  Explozie de infectări în Coreea de Nord

Citeste si: Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de sănătate: „Am intrat peste ea în rezervă, înainte să intre în operație. A ajutat-o enorm.”- kfetele.ro

Citeste si: Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în București și Mirela Vaida. Femeia a fost internată la Spitalul ”Obregia”- radioimpuls.ro

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă "mari bulversări", loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Coreea de Nord nu dispune de niciun vaccin împotriva COVID-19 şi de niciun medicament antiviral şi nu poate desfăşura nicio campanie de depistare în masă.

Citeste si: Coronavirus: Alţi 6 morţi de "febră" în Coreea de Nord


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si