Temerile legate de efectuarea unui test nuclear în Coreea de Nord au legătură cu vizita preşedintelui SUA Joe Biden la Seul. Joe Biden soseşte vineri în Coreea de Sud pentru o serie de summituri, în prima sa deplasare în Asia în calitate de preşedinte.

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden, promite Finlandei și Suediei că le apără de orice agresiune din partea Rusiei

"Informaţiile noastre reflectă posibilitatea reală" a unui test cu rachete cu capacitate nucleară sau a unui test cu armă nucleară în timpul vizitei preşedintelui Joe Biden, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Coreea de Nord, pregătită pentru test nuclear

"Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit" pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informaţii a Adunării Naţionale.

Citeste si: Focar de Covid în Coreea de Nord

În pofida extinderii rapide a epidemiei de COVID-19, au fost detectate de asemenea semne ale unei lansări de rachete, a prevenit NIS într-un briefing citat de Agerpres.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Coreea de Nord a lansat joia trecută trei rachete balistice, după cum a anunțat Ministerul Apărării din Seul, Coreea de Sud. Testul mai puțin obișnuit a venit la câteva ore după ce Phenianul a anunțat primele cazuri de Covid-19 din țară.  

De la începutul acestui an, regimul lui Kim Jong-un a făcut cel puțin 17 teste balistice sau cu rachete de scurtă acțiun.

"Planul B" de răspuns din partea SUA

Tot miercuri, preşedinţia de la Seul a transmis că liderii Coreei de Sud şi Statelor Unite au un 'plan B' pregătit pentru forţele combinate ale celor două ţări pentru situaţia în care va avea loc o provocare majoră.

În briefingul de joi, NIS a mai menţionat că Phenianul pare să fi refuzat neoficial să primească ajutor medical din Coreea de Sud în contextul epidemiei de COVID-19.

Coreea de Nord a anunţat primele sale cazuri de COVID-19 săptămâna trecută, iar de atunci semnalează zilnic câteva sute de mii de cazuri de "febră".

Kim Jong-un, nemulțumit de reacția țării la explozia de Covid-19 

Kim Jong-un a reclamat duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că "ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii".

Citeste si:  Explozie de infectări în Coreea de Nord

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă "mari bulversări", loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Coreea de Nord nu dispune de niciun vaccin împotriva COVID-19 şi de niciun medicament antiviral şi nu poate desfăşura nicio campanie de depistare în masă.

Citeste si: Coronavirus: Alţi 6 morţi de "febră" în Coreea de Nord


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si