Coreea de Sud a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de cazuri de infectare din ultimele 50 de zile

Coreea de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere a numărului de cazuri din ultimele 50 de zile, iar unele dintre acestea au fost legate de sosirile internaţionale.

Author: I.C. miercuri 27 mai 2020 , 08:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Autorităţile au raportat 40 de noi cazuri, acesta fiind cel mai mare număr depistat în ultimele aproximativ 50 de zile, alarmând populaţia ţării în care milioane de copii revin astăzi în şcoli, scrie The Guardian.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii: America, noul epicentru al pandemiei provocate de coronavirus

În afară de patru cazuri, toate au fost descoperite în zona metropolitană a capitalei, iar trei au fost legate de sosiri internaţionale.

În total, aici au fost înregistrate 11.265 de cazuri şi 269 de decese.

Apariţia de noi cazuri în regiune, în ultimele săptămâni, a stârnit îngrijorări. Autorităţile au redeschis şcolile- liceenii au revenit la cursuri săptămâna trecută, iar miercuri, peste 2 milioane de elevi şi preşcolari.

Citeste si: Putin a declarat că vârful pandemiei a fost depăşit

Marţi, un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost încarcerat pentru 4 luni pentru că a încălcat regulile carantinei.

El se afla în auto-izolare timp de 14 zile, apoi a fost mutat într-o unitate de carantină, de unde a plecat fără permisiune.

Coreea de Sud este una dintre puţinele ţări care au reuşit să controleze răspândirea coronavirusului, printr-un program de „urmărire, testare şi tratament”.

Citeste si: Coronavirus în Italia: Continuă să scadă numărul infectărilor. Au fost înregistrate 78 de decese

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,5 milioane de contaminări şi mai mult de 350.000 de decese.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si