Situație tot mai gravă în noul epicentru al crizei de coronavirus din China

Situație tot mai gravă în noul epicentru al pandemiei de coronavirus: autoritățile chineze nu reușesc să țină sub control infectările de COVID din Shanghai, unde creșterea din ultimele 24 de ore este de 33%. 

Author: Sorin Negru sâmbătă 23 aprilie 2022 , 14:19

Oraşul Shanghai este plasat în lockdown total de la începutul acestei luni

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile din Shanghai au raportat sâmbătă 12 noi decese în ultimele 24 de ore, provocate de noua variantă Omicron a coronavirusului.

Bilanțul a urcat la 48 de decese în această mare metropolă din estul Chinei, relatează presa internațională.

Citeste si: China critică furnizarea de arme și sancțiuni de către Occident

Numărul noilor îmbolnăviri a crescut în ultimele 24 de ore cu aproape 33%, ajungând la 23.370 persoane infectate, inclusiv pacienţii simptomatici şi cei asimptomatici, potrivit Agerpres.

Lockdown prelungit în Shanghai

Autorităţile din oraşul Shanghai, plasat în lockdown total de la începutul acestei luni, au anunţat miercuri o uşoară relaxare a restricţiilor anti-COVID-19, care perturbă fluxurile de aprovizionare şi afectează grav economia Chinei.

Citeste si: Bilanț COVID-19 22 aprilie 2022. 974 de cazuri noi și 9 decese raportate în ultimele 24 de ore

Locuitorii din capitala economică a Chinei par tot mai exasperaţi de dificultăţile privind accesul la hrană şi de izolarea forţată a persoanelor pozitive în centre de carantină, în care condiţiile de confort şi de igienă sunt uneori precare.

Numărul noilor îmbolnăviri în Shanghai a crescut în ultimele 24 de ore cu aproape 33% ajungând la 23.370 persoane infectate

[Sursa foto: Twitter ]

Cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai sunt vizaţi, în principiu, de o izolare strictă la domiciliu, însă de săptămâna trecută o uşoară relaxare a restricţiilor este permisă, potrivit primăriei locale.

Revoltă împotriva restricțiilor dure

Cu toate acestea, tot mai multe voci se fac auzite împotriva regimului de lockdown, iar clipurile şi mesajele de revoltă au început să inunde reţeaua de socializare Wechat, principala din ţară.

De la începerea pandemiei, oraşul Shanghai a înregistrat în total 42.379 de cazuri şi 55 de decese. 

În ultimele 24 de ore, a crescut semnificativ numărul deceselor faţă de ziua precedentă, cifrându-se la 12, toţi nevaccinaţi, suferind şi de alte probleme de sănătate şi având vârsta de peste 88 de ani, potrivit datelor oficiale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si