China critică furnizarea de arme și sancțiuni de către Occident

China a criticat acțiunile occidentale în Ucraina, spunând că furnizarea de arme ofensive „nu va face decât să prelungească și să escaladeze conflictul”, într-o serie de observații făcute la ultimul briefing al Consiliului de Securitate al ONU, scrie The Guardian.

Author: Diana Bostan miercuri 20 aprilie 2022 , 08:11

china

China rămâne un aliat al Rusiei

[Sursa foto: Profimedia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ambasadorul chinez Zhang Jun a declarat că perspectiva unui conflict prelungit este „îngrijorătoare” și a cerut încetarea acestuia.

Citeste si: Preţul gazelor din Europa a revenit la nivelul de dinainte de războiul. Care sunt explicațiile specialiștilor

China critică furnizarea de arme și sancțiuni de către Occident

„Solicităm Rusiei și Ucrainei să adere la dialog și negociere și să pună bazele unor condiții de încetare a focului”, a spus Zhang Jun.

Citeste si: Cum arată harta Ucrainei, la aproape 2 luni de la începerea războiului. Ce regiuni sunt controlate de armata Rusiei

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Ambasadorul a emis câteva critici la adresa liderilor occidentali cu privire la furnizarea de arme Ucrainei și la sancțiunile împotriva Rusiei.

Continuarea trimiterii de arme ofensive nu va aduce pace. Nu va face decât să prelungească și să escaladeze conflictul și să agraveze și mai mult catastrofa umanitară.”

El a susținut că țările în curs de dezvoltare „suportă greul”

Zhang Jun susține că sancțiunile au avut efecte de propagare grave, iar multe țări în curs de dezvoltare, care nu iau parte la conflict au plătit un preț mare pentru el. 

Citeste si: VIDEO- ZIUA 55 de război. Zelenski: Trupele ruse au început bătălia pentru Donbas. Ce comoară ascunde subsolul râvnit de Putin

De asemenea, Jun a subliniat că înghețarea arbitrară a rezervelor valutare ale altor țări constituie, de asemenea, o încălcare a suveranității, astfel de practici subminând fundamentul stabilității economice mondiale și aducând noi incertitudini și riscuri relațiilor internaționale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si