VIDEO | Cozi, scandal și bâlbâieli: așa a arătat prima zi în care Certificatul Verde a devenit cheia pentru a putea intra în instituții publice și în magazine 

Autoritățile care au fost nevoite să aplice restricțiile au descoperit că nu au cu ce să scaneze codul QR! Nici legea nu e formulată prea clar: se vorbește de Certificat Verde... complet și incomplet. În plus, cei de la Poșta Română anunță că nu vor aplica aceste restricții. Sună a banc?! Din păcate, nici vorbă de așa ceva!

Reporter: Georgiana Grimm Author: M.A. luni 25 octombrie 2021 , 17:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Duelul vaccinați vs. nevaccinați

„Dați-vă la o parte să vină cei vaccinați aici!

- Ce s-a întâmplat, doamnă? Nu aveți certificatul verde?

- Nu am, doamnă! Dacă n-am știut!”

Citeste si: Pacienții cu simptome COVID din Reșița refuză testarea și se tratează după rețete de pe internet

România s-a împărțit, de astăzi, în mai multe categorii. Vaccinați și nevaccințați. Plus cei trecuți prin boală. Sau, în unele

situații, cei cu test negativ. Sună complicat? Așa și este!

„Lasă-mă să îmi iau...

- Vă rog frumos să vă duceți să vă vaccinați și veniți după.

Nu aveți acces în instituția publică fără certificat.-

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

- Eee, instituția... te bagi tu aiurea.

- Atunci du-te și fă un test!

- Fac un test?! Cine să îmi facă test?!”

La intrare, angajata de la taxe și impozite scanează codul QR... cu privirea! Restricțiile au ajuns, tehnologia încă e pe drum.

„- Pot să îmi iau număr de ordine, vă rog?

- Vreau să văd dacă sunteți vaccinată.”

Citeste si: Sancțiuni pentru persoanele care nu poartă mască și prezintă un certificat verde fals. Cât e amenda?

„Am venit cu QR dar nu au cu ce sa il scaneze!”

La intrarea in instituțiile publice e nevoie de certificat verde... complet!

„Este controlat certificatul verte complet, adică inclusiv testarea. Poate să fie trecut prin boală, vaccinat sau testat.”, declara Raed Arafat, șeful DSU, în cadrul unei conferințe de presă. 

Există și excepții!

Există și excepții: cei care vor să ridice pensia, alocația sau ajutorul social. Testul negativ, scos inițial din Certificatul Verde, a fost reintrodus doar pentru serviciile publice.

Certificatul verde incomplet e necesar pentru mall-uri, inclusiv pentru magazinele alimentare din interior. Dar excepțiile apar și aici: cine merge la centrul de vaccinare dintr-un centru comercial, poate intra pe un traseu special, fără acces la magazine. Cine merge la birourile de pașapoarte sau taxe deschise în mall-uri, are nevoie de un test negativ și de dovada programării la centrul respectiv.

Citeste si: Minivacanţă de 1 decembrie doar pentru persoanele vaccinate! Raed Arafat: „Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli”

În cazul magazinelor stradale intră vaccinații sau cei care au trecut prin boală. Excepție fac farmaciile și magazinele alimentare, unde nu se aplică restricții, în afară de mască.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si