Crimă înfiorătoare! Deținuta condamnată la moarte în SUA a fost executată

Deținuta condamnată la moarte în SUA, Lisa Montgomery, a fost executată, marți, după 16 ani de la crima comisă, informează BBC. Aceasta este singura femeie executată de guvernul federal american în ultimii 70 de ani.

Author: Alina Raducu miercuri 13 ianuarie 2021 , 12:34

Crimă înfiorătoare! Deținuta condamnată la moarte în SUA a fost executată
Crimă înfiorătoare! Deținuta condamnată la moarte în SUA a fost executată. Lisa Montgomery în 2004
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deținutei Lisa Montgomery i-a fost făcută injecția letală la închisoarea în care era încarcerată în Terre Haute, în statul Indiana. Cu puțin timp în urmă, execuția fusese oprită de un judecător care a spus că trebuie mai întâi să aibă loc o audiere

privind starea psihică a deținutei.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins amânarea, iar autoritățile au aplicat condamnarea cu moartea, deținutei

Lisa Montgomery a strangulat o femeie însărcinată, i-a tăiat pântecul și apoi i-a răpit fătul. Crima a avut loc în 2004, iar victima sa în vârstă de 23 de ani a murit din cauza hemoragiei masive.

Cazul a atras atenția publicului și o mulțime de controverse pentru că avocații femeii au argumentat că ea era bolnavă psihic și că a suferit abuzuri serioase în copilărie. Argumentul lor final a fost că femeia nu poate fi executată pentru că a fost născută cu leziuni cerebrale și este bolnavă psihic.

Aceștia mai susțin că la momentul comiterii crimei, Montgomery suferea de psihoză și nu mai făcea legătură cu realitea. Opinia este împărtășită și de organizații pentru drepturile omului.

Execuția a fost amânată de două ori anterior – prima oară din cauza pandemiei de coronavirus, iar a doua oară de un judecător.

Citeste si: Detalii șocante în cazul studentei moarte de la Medicină. Oamenii legii i-au găsit cinci coliere la gât


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si