Sunt 15 ani de când Elodia Ghinescu a dispărut complet. Până în acest moment nu se știe ce s-a întâmplat exact cu femeia. La 9 ani de la condamnarea lui Cristian Cioacă, presupusul suspect al crimei, el ar urma să fie eliberat. Avocata familiei Ghinescu a făcut primele declarații.

Citeste si: VIDEO| Mărturiile unui criminal

Elodia a dispărut în 2007 și nimeni nu mai știe nimic de ea.

Cazul a fost puternic dezbătut, dar cu toatea astea femeia nu a mai fost găsită. Principalul suspect al crimei a fost Cristian Cioacă, cel care îi era soț acesteia.

Cioacă se pregătește să fie eliberat

În anul 2013, polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare plus alți cinci ani la interzicerea drepturilor civile. Acum, el ar putea fi eliberat condiționat pentru bună purtare în închisoare.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a făcut primele declarații despre această posibilitate la Antena Stars.

„Sigur, există această posibilitate. Cristian Ciocă are această posibilitate de a formula o cerere pentru eliberarea condiționată. Instanța din Pitești nu e obligată să îi admită o astfel de cerere. Bineînțeles, ar trebui în opinia mea, ca instanța să aibă în vedere faptul că a fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni deosebit de grave.

Copilul poate să meargă la un mormânt unde nu există nimic din rămășițele Elodiei, ci doar un mormânt gol cu o placă funerară și ar fi trebuit ca dumnealui să spună de ce a făcut cu rămășițele Elodiei și ca copilul să poată să aprindă o lumânare, să ducă o floare. Toate aceste aspecte, instanța ar trebui să le aibă în vedere”, a spus avocata familiei Ghinescu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Avocata părinților Elodiei a mărturisit că fiul victimei a fost influențat să nu se apropie de familia maternă, asta după ce familia paternă i-a înlocuit ideea că tatăl său se află în arest din cauza bunicii materne.

Nici mama Elodiei nu a încercat să ia legătura cu băiatul, asta deoarece își dorește ca acesta să conștientizeze de unul singur ce s-a întâmplat cu mama lui și să decidă de unul singur când vrea să vorbească cu bunica și rudele din partea mamei.

Citeste si: Familia Elodiei Ghinescu vrea să extindă pensiunea deschisă în casa natală a avocatei dispărute FOTO

„Nu a avut în vedere interesul superior al copilului, nici sora, nici familia dumnealui. Pur și simplu i-au inoculat copilului o imagine negativă în privința bunicii pe linie maternă și i-au spus că datorită bunicii materne tatăl se află în închisoare.

Mama Elodiei, împreună cu Elodia, i-au deschis copilului un cont unde i se puneau lunar 500 de lei pentru ca în momentul în care face 18 ani el să poată beneficia de aceștia bănuți pentru a merge la școală.

Doamna Ghinescu nu vrea să-l traumatizeze pe copil. Așteaptă momentul în care copilul va înțelege ce s-a întâmplat cu mama sa și atunci să poată vorbi cu familia pe linie maternă”, a mai spus avocata familiei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cristina Radu a explicat că Cioacă a fost tratat altfel în penitenciar datorită statului său și meseriei pe care a avut-o. Ea spune că acesta într-adevăr a avut un comportament civilizat, însă nu avea cum să fie altfel dat fiind faptul că era privat de libertate.

Citeste si: Adevărul despre Elodia Ghinescu. Cum a fost ucisă avocata de către Cristian Cioacă

„Faptul că dumnealui a avut un comportament civilizat. Ce putea să facă în penitenciar? A lucrat. Oricum, a avut acolo un regim de persoană privilegiată dacă pot spune așa. N-a făcut nimic ieșit din comun, a avut un comportament normal. Toate aceste aspecte nu ar trebui să o determine pe instanță să îi admită o astfel de cerere de eliberare condiționată. Cristian Ciocacă, din ceea ce am înțeles eu, a stat cu încă o persoană în cameră. El am înțeles că a lucrat la bucătărie, că repartiza hainele deținuților. Pe de altă parte el nu a fost transferat, așa cum alți deținuți sunt transferați. A fost privit ca fiind o persoană cu un anumit statut, dar n-am înțeles de ce pentru că a săvârșit niște fapte deosebit de grave”, a mai adăugat aceasta.

Citeste si: Cristian Cioacă a avut un conflict dur cu temutul Marius Csampar, în închisoare! ”Dacă mai stă o zi în cameră, îl bat”! Dezvăluiri în premieră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si