Crucea de 5 metri din curtea palatului lui Gigi Becali nu este ortodoxă! Acuzații de ”erezie” la adresa latifundiarului: ”Mai merge des și la Muntele Athos”

Crucea de 5 metri, suflată cu aur, din curtea casei lui Gigi Becali nu este ortodoxă ci... catolică. Dezvăluirea a stârnit rumoare pe site-urile creștine care au preluat informația.

Radu Constantin, joi 25 aprilie 2019 , 10:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cunoscut drept unul dintre cei mai puternici promotori ai ideilor ortodoxe din spațiul public, Gigi Becali are de 12 ani în curtea palatului său din Aleea Alexandru o cruce neortodoxă. Dezvăluirea a fost făcută în direct de Lucian Bolcaș, la un post de televiziune și preluate de câteva site-uri creștine, cu precădere cele care combat ecumenismul (mișcarea religioasă care urmărește reunirea tuturor bisericilor creștine într-una singură).

”Aseară la România TV, un domn pe care nu-l știu după chip, explica în emisiunea lui Victor Ciutacu ce consideră că nu este în regulă cu o statuie pe care a văzut-o în curtea lui Gigi Becali. Și sublinia că nu o face pentru a-l critica ci pentru a trage un semnal de alarmă, cum că nu este bine ca puținii ortodocși ce se mai exprimă în spațiul public să promoveze simboluri neortodoxe. Iar Lucian Bolcaș a intervenit și a spus-o pe șleau: este catolică”, scrie site-ul saccsiv.wordpress.ro. Administratorul site-ului explică și care sunt diferențele dintre simbolurile ortodoxe și cele catolice. În primul rând, Biserica Ortodoxă nu admite în cultul său icoane sculptate sau statui. Apoi, în timp ce ortodcșii folosesc în picturile cu Iisus răstignit 4 piroane, la catolici acestea sunt doar 3.

Citeste si: Spitalul lui Gigi Becali are deja datorii de două milioane euro! Gaură uriașă pentru latifundiar

Crucea a fost ”suflată” cu 2,5 kilograme de aur care a costat 50.000 euro

Culmea este că Gigi Becali nu pare să fie preocupat de acest detaliu și este foarte posibil ca nici măcar să nu fie conștient de el. Gigi a comandat crucea de 5 metri în 2007 și a poleit-o cu 3 straturi de aur. Doar acest lucru l-a costat 50.000 euro și s-au folosit 2,5 kilograme de aur. Culmea e că obiectul a fost sfințit de un sobor de preoți, atunci când a fost ”dezvelit”.

”Acei preoți au fost habauci, însă putem presupune că în zece ani sigur i-a ajuns la urechi că este catolică. De ce a păstrat-o? Nu consideră inovațiile catolicilor ca fiind eretice? Și mai merge des și la Muntele Athos. N-o fi discutat acolo pe tema asta?”, mai scrie site-ul respectiv.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si