Lucian Bode: Toți cei care falsifică teste și certificate COVID vor face pușcărie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat luni, 18 octombrie 2021, că la finalul săptămânii trecute, au fost întocmite şapte dosare penale şi s-au aplicat amenzi în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Author: Andreea Bolocan luni 18 octombrie 2021 , 15:04

Cei care falsifică certificate COVID vor ajunge la pușcărie lucian bode

Cei care falsifică certificate COVID vor ajunge la pușcărie

[Sursa foto: libertatea.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"315.000 de persoane verificate la acest sfârşit de săptămână. Peste 8.000 de operatori economici verificaţi. S-au aplicat peste 9.000

de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,5 milioane de lei, şi s-au întocmit şapte dosare penale, constatându-se şapte infracţiuni. O activitate foarte, foarte consistentă, în special în zona Bucureşti-Ilfov, dar şi la nivel naţional. Într-o incidenţă peste 16 la mie, cum suntem în Bucureşti, noi am decis să nu venim cu noi restricţii, ci să încercăm cât mai multe acţiuni de prevenire a răspândirii acestei pandemii", a declarat Lucian Bode, la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Conform IGPR, în perioada 14- 17 octombrie, la nivel naţional, poliţiştii au intensificat acţiunile de informare, prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acţiuni în teren, în special în locuri aglomerate, la agenţi economici şi în mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Peste 30 de localități din Argeș sunt în carantina de noapte sau de weekend, începând cu această dimineață

Pedepse aspre pentru neregulile legate de certificatele

Lucian Bode a mai transmis că toate neregulile legate de certificatele verzi vor fi aspru pedepsite. Persoanele care falsifică certificate verzi vor ajunge la pușcărie, a avertizat reprezentantul Guvernului.

Citeste si: 300.000 de doze de vaccin produs de Pfizer vor sosi luni în România

Pedeapsa cu închisoarea

[Sursa foto: PixaBay]

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie”

Ministrul Lucian Bode i-a avertizat pe toți cei care își bat joc de ce se întâmplă în jur și care falsifică certificatele verzi, că vor ajunge la pușcărie.

„Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie... Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode, conform Mediafax.

De asemenea, Ministrul de Interne crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări.

„Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si