Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la 24 de ani, după doar cinci ani de muncă

Mike Rosehart are doar 27 de ani, dar este deja „pensionar” de 3 ani, pentru că a încetat să mai muncească la vârsta de 24 de ani.

Author: R.B. joi 12 decembrie 2019 , 14:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Până la această vârstă, Mike a reușit să economisească 1 milion de dolari canadieni, adică peste 760.000 de dolari americani, bani pe care intenționează să-i gestioneze în așa fel încât să nu mai fie necesar să se angajeze vreodată, potrivit LadBible.

Citeste si: VIDEO| Se anunţă zile grele pentru bugetari. Pensiile nu vor mai putea fi cumulate cu salariile de la stat

Mike, care a lucrat ca analist IT, a făcut economii drastice și a trăit extrem de modest în decursul puținilor ani în care a muncit și și-a cumpărat prima lui casă la vârsta de 19 ani.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat

Acum, la 27 de ani, se bucură sută la sută de timpul său, alături de soție- Alyse, 28 de ani- și de cei doi copii ai lor. Tânărul pensionar spune că ceea ce plănuiește este perfect realizabil și, mai mult de-atât, are și trei „elevi” pe care îi învață cum să economisească și să jungă ca el.

Citeste si: VIDEO| Pensionară păcălită pe Facebook. A transferat 6.000 de euro în contul unui nigerian

„Secretul pensionării timpurii este: cheltuiește puțin, câștigă mai mult. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon. Amânarea recompenselor este secretul FIRE (Financial Independence and Retire Early- Independență Financiară și Pensionare Timpurie)”, spune Mike.

Sursa: digi24.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si