Bryan Baker pescuia în lacul Grand Lake o' the Cherokees, când ceva puternic i-a smuls firul.

Era un crap cu cap mare, o specie „extraterestră” invazivă și cu 11 milioane de ouă înăuntru, care amenința să devasteze lanțul trofic al acelui lac, potrivit Mirror.co.uk.

Citește și: Rusia susţine că un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Care este pericolul pentru români

„Am știut imediat că este ceva diferit de ce am mai prins vreodată”, a spus Bryan. „A fost cel mai puternic pește pe care l-am avut vreodată în undiță”.

Peștele de 53 de kilograme

„A fost ireal, ca și cum ți-ai lega firul de pescuit de un ATV cu patru roti, îl lași să pornească în trombă și încerci să-l încetinești – este aproape imposibil”, a mai spus pescarul.

Când l-a tras în sus, peștele cântărea aproximativ 53 de kilograme, adică asemenea unui băiat de 14 ani cu greutate medie.

Citește și: Cadavrul unui bărbat a fost descoperit într-o pescărie din Arad. Ce au transmis autoritățile

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Acest crap doboară recordul din 2005, de 40 de kilograme, înregistrat de Asociația Internațională a Pescuitului Sportiv (IGFA).

Bryan Baker, care conduce serviciul de ghid de pescuit din Spoonbill Wreckers, a spus că a fost nevoie de o „bătălie epică” pentru a scoate mastodontul la suprafață.

Chiar și folosind un fir împletit, testat pentru o presiune de peste 45 kg, pescarul a fost nevoit să alerge cu barca pentru a opri ruperea undiței.

Scoaterea monstrului a durat 7 minute

Bărbatul de 50 de ani a declarat: „A fost o luptă de aproximativ șapte minute până când l-am epuizat și l-am adus la suprafața apei, unde am putut să-l apuc și să-l trag în barcă. Odată ce a ieșit la suprafață, nu mi-a venit să cred”. El a adăugat: „Aceasta este o specie extraterestră, a venit din Asia de Est.

„Primesc o duzină de mesaje pe zi în care oamenii îmi mulțumesc că l-am scos din lac deoarece el ar fi putut face ravagii în pescuitul nostru.”

Captura lui Bryan nu va fi înregistrată de Asociația de Pescuit Sportiv deoarece peștele a fost mai degrabă agățat decât momit.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

peste monstru

Peștele avea 40 de ani de viață

[Sursa foto: The Mirror]

Cel mai mare pește de apă dulce

Quinton Phelps, profesor de ihtiologie la Universitatea de Stat din Missouri a spus că este cel mai mare pește de apă dulce pe care l-a văzut vreodată.

Dr Phelps a estimat că peștele avea până la 40 de ani. Pe baza greutății ovarelor sale, experții spun că avea aproximativ 11 milioane de icre.

El a adăugat: „Partea foarte proastă la crapul cu cap mare este că el consumă în special plancton, specia de bază a rețelei trofice acvatice. Fiecare pește într-un anumit stadiu al vieții depinde de resursa respectivă”.

„Deci vă puteți imagina că, pe măsură ce biomasa acestui planctivor invaziv crește, cantitatea de hrană adecvată utilizată de peștii nativi va scădea”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si