Roverul Curiosity de la NASA a surprins pentru prima dată un apus de soare pe planeta Marte. Imaginile sunt spectaculoase și reprezintă o premieră pentru umanitate.

Citește și: Cercetătorii au anunțat că cel mai adânc și misterios strat al planetei este o minge solidă de fier. Cât de des vor avea loc cutremure

Roverul Curiosity Mars a captat aceste „raze de soare” strălucind prin norii marțieni la apusul soarelui pe 2 februarie 2023, cea de-a 3.730-a zi a misiunii NASA.

Norii noctilucenți de pe Marte

A fost prima dată când razele solare, cunoscute și sub numele de raze crepusculare, au fost văzute atât de clar pe Marte, potrivit PopSci.com.

Imaginile surprinse de robotul NASA îi va ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine evoluțiile meteorologice de pe "planeta roșie".

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Exploratorul marțian de dimensiunea unei mașini a surprins un apus de soare orbitor pe Planeta Roșie la începutul noii sale campanii de imagistică în nor, care a început în ianuarie.

Imaginea, făcută pe 2 februarie, arată raze de lumină care luminează un grup de nori. Aceste raze sunt numite raze crepusculare, derivate din cuvântul latin pentru „amurg”.

Citește și: Oamenii de știință au transmis că în interiorul Pământului se află o structură ascunsă. Nucleul scoarței terestre ar fi format din două straturi distincte

Cel mai nou survey al norilor crepusculari al Curiosity se bazează pe observațiile publicate în mai 2021 care au arătat nori strălucitori de noapte (alias noctilucenți).

Norii marțieni sunt în mare parte formați din apă și gheață și plutesc la cel mult 50 de kilometri deasupra solului, dar norii din această nouă imagine par a fi mai înalți acolo unde este deosebit de frig.

Citește și: Este ceva ciudat în legătură cu câinii iradiați care trăiesc la Cernobîl

NASA spune că poziția lor sugerează că norii noctilucenți sunt formați din gheață cu dioxid de carbon sau gheață uscată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si