Elevii au început să lucreze la programul informatic în urmă cu câteva luni, iar primele teste s-au dovedit un succes. Colegii și profesorii se declară încântați de soluția implementată și le doresc succes creatorilor în dezvoltarea aplicației.

Elevii au lucrat luni bune pentru a pune în practică proiectul

Grupul de elevi pasionați de robotică și inteligență artificială a lucrat câteva luni pentru a pune în practică un proiect ambițios.

Cu ajutorul unui laptop și al unei camere video au reușit să interzică accesul în clădire persoanelor care nu poartă masca de protecție.

„Dacă e o persoană fără mască, nu acționează nimic, ușa rămâne închisă și lampa e roșie. Dacă persoana are masca, acces permis”, a declarat pentru Știrile PROTV Leontin Hăinaru, directorul liceului.

„A fost destul de complicat la început, necunoscând termenii, dar pe parcurs ne-am obișnuit. […] Ne-a luat câteva luni să-l facem”, a spus eleva Andreea Drăgănescu, una dintre creatoarele aplicației.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Telefonul mobil va recunoaște dacă suntem infectați cu COVID-19

Citeste si: Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie

Programul are și câteva erori, deoarece se află în faza de testare, acest lucru nu îi împiedică deopotrivă pe elevi sau pe profesori să fie încântați de el

„Mai dă și erori, mai dă, până intră pe făgașul normal se mai întâmplă. E încă în probe”, a spus una dintre profesoarele de la liceu. „Funcționează cu succes și dorim spor și perfecționarea sistemului”, completează o colegă.

Colegii creatorilor aplicației spun că nu s-ar fi gândit niciodată că vor ajunge să nu le fie permis accesul dacă nu poartă mască, dar că nu vor încerca să păcălească programul pentru că este vorba despre sănătatea lor. Totodată, creatorii programului și-a propus să lucreze la dezvoltarea lui, astfel încât, până la finalul anului, în școală să nu poată intra nici persoanele însoțite de animale de companie.

Sursa: Fanatik


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si