Cum poți scăpa de o poprire. Iată ce să faci daca ANAF ți-a blocat o sumă din cont

Cum poți scăpa de o poprire. În primul rând, poprirea pe card reprezintă momentul în care contul bancar este blocat. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori nu pentru sumele datorate băncii în cazul unui credit, ci pentru datorii către instituții ale statului, cum ar fi ANAF.

Author: Laura Macovei marți 14 martie 2023 , 14:26

Cum poți scăpa de o poprire. Iată ce să faci daca ANAF ți-a blocat o sumă din cont

Cum poți scăpa de o poprire. Iată ce să faci daca ANAF ți-a blocat o sumă din cont

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cum poți scăpa de o poprire. Popririle pe cont sunt astfel cauzate, de cele mai multe ori, de  instituții ale statului precum ANAF (Agentia Nationala de Administratie Fiscala).

ANAF pune popriri pe conturile românilor care nu și-au plătit taxele și amenzile

În ultimul timp, oamenii se plâng de faptul că au avut popriri pe conturile bancare. Acest lucru poate ajunge, în cele mai rele cazuri, până la sechestrul pe maşină sau pe imobile.

Astfel că, în momentul în care agentul constatator (organele de poliţie, în general) a încheiat un proces-verbal de constatare a unei contravenţii la regimul de circulaţie pe drumurile publice şi în care esti obligat să plătesti o amendă, ai la dispoziţie 48 de ore pentru a plăti jumătate din cuantumul acesteia.

La expirarea acestui termen, plata amenzii se va face în integralitatea sa. 

Citește și: Șeful ANAF vrea ca borcanul cu bacșiș să dispară

România se aliniază la standardele europene iar în următorii doi ani,iar dacă suntem prinşi la volan în străinătate fără să fi plătit taxele de drum, ţara în care comitem abaterea ne va trimite amenda acasă.

Citeste si: Răsturnare neașteptată de situație în Casa iubirii! Larisa va dezvălui detalii uluitoare despre una dintre colegele sale! „Oricum ea este în situația josnică!” Aflați ce se va întâmpla, joi, 28 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

În teorie, amenzile se vor achita la direcţiile locale de taxe şi impozite, iar în caz de neplată, ANAF ar putea să pună popriri pe conturile şoferilor. Încă nu se ştie nici cum vor putea fi contestate aceste amenzi. În acelaşi timp, există şi şoferi cu maşini înmatriculate în străinătate care nu plătesc taxele în România, doar că nu ştim câţi anume şi nici ce sume se pierd în acest sens.

Cum poți scăpa mai ușor de o poprire

Cum poți scăpa de o poprire. Iată ce să faci daca ANAF ți-a blocat o sumă din cont

Cum poți scăpa de o poprire. Iată ce să faci daca ANAF ți-a blocat o sumă din cont

[Sursa foto: PixaBay]

În cazul în care se ajunge în situația când o persoana nu își mai poate achita obligațiile fiscale: rata la banca, datoriile către stat sau sumele restante către o companie de leasing, creditorii își pot recupera creanțele de la debitor prin intermediul popririlor ANAF.

Astfel, datoriile care nu sunt achitate primesc poprire pe salariul debitorului, ținând cont de procedurile legale în vigoare.

Iată cum procedezi dacă ai primit poprire pe card!

Citește și: VIDEO |Mașinile de lux ale unui milionar celebru au fost vândute pentru piese de schimb. Aceeași soartă ar putea să o aibă și bolizii de lux ai fraților Tate

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal- radioimpuls.ro

Pentru a evita astfel de situații este necesar să trimiți o notificare către ANAF, în 15 zile de la emiterea somației de plată. Depunerea cererii de mediere se face la ghișeul ANAF, iar în termen de două zile instituția trebuie să comunice data și locul întâlnirii.

Medierea se finalizează printr-un proces verbal, unde vor fi menționate: obligatiile de plata ale datornicului, optiunea acestuia de a intra intr-un proces de inlesnire la plata si precizarea ca acesta are la dispozitie 15 zile pentru a-si achita datoriile sau pentru a solicita inlesnirea la plata, potrivit  calculatorvenituri.ro  . 

Dacă nici după aceste 15 zile nu au fost efectuate obligațiile financiare, ANAF poate pune în aplicare executarea silită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si