Cum se efectuează cel mai bun masaj anticelulitic cu bambus și ce înseamnă

Având în vedere numeroasele beneficii terapeutice ale masajului cu bambus, este surprinzător faptul că acesta nu este foarte cunoscut și prezent în serviciile spa.

Author: Mircea Pop luni 22 februarie 2021 , 16:01

Cum se efectuează cel mai bun masaj anticelulitic cu bambus și ce înseamnă
Cum se efectuează cel mai bun masaj anticelulitic cu bambus și ce înseamnă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Având în vedere numeroasele beneficii terapeutice ale masajului cu bambus, este surprinzător faptul că acesta nu este foarte cunoscut și prezent în serviciile spa. La urmă urmei, bambusul a fost considerat un puternic instrument pentru vindecare în Indonezia, Japonia şi China antică. Planta de bambus reprezintă prosperitatea și longevitatea în aceste culturi. Această plantă este perfectă și pentru sănătate și poți avea parte de cel mai bun masaj anticelulitic cu bambus la centre precum Icon Beauty Studio, însă beneficiile lui sunt mult mai multe. Dar să vedem ce este și cum se efectuează acest masaj, precum și beneficiile sale.

Despre bambus

În general, există mai mult de 1.200 de specii de bambus. Bambusul este, de fapt, o specie de iarbă uriașă: tulpină de bambus poate fi tăiată, lăsând rădăcina intactă pentru creștere rapidă. Acest lucru face din bambus o resursă extrem de regenerabilă. Într-un habitat favorabil, va crește înapoi la dimensiuni complete în câțiva ani. Având în vedere varietatea foarte mare de specii de bambus, modul în care aceasta se regenerează dar şi versatilitatea pe care o oferă, bambusul este recunoscut la nivel internaţional pentru beneficiile pe care oferă. Datorită acestor beneficii bambusul este utilizat în foarte multe domenii de activitate, masajul therapeutic fiind una dintre aplicaţiile în care bambusul este utilizat cu mare succes.

Utilizarea bambusului

Pentru utilizare în masaj se aleg seturi de bețe din bambus goale, de diferite diametre sau lungimi, tratate organic.

Aceste bețe din bambus sunt atât dure, cât și flexibile datorită pereților celulari exteriori acoperiți de siliciu. Cea mai bogată sursă de siliciu este extractul de bambus. Efectele de restaurare ale siliciului asupra țesuturilor este cunoscut, de aceea acest tip de masaj are o influență benefică asupra corpului uman.

Citeste si: VIDEO- După sărbători, terapiile cu uleiuri esențiale- căutate intens

Unii practicanți preferă să aplice bastoanele la temperatura camerei, în timp ce alții preferă să intensifice masajul prin încălzirea bambusului într-un dispozitiv special. Similar cu pietrele calde, căldura suplimentară va pătrunde mai adânc în straturile de țesut și mușchi.

În general, bețele mai lungi și mai groase sunt utilizate pentru mișcări de alunecare și de rulare, pentru mușchii mai mari, cum ar fi spatele și coapsele. Sunt preferate bețele mai subțiri și mai scurte pentru a elimina tensiunea acumulată și nodurile. De asemenea, mușchii mai mici, cum ar fi cei de la mâini și picioare, sunt masați cu bețele mai subțiri. Acest tip de masaj ajuta și la ameliorarea celulitei, prin îmbunătățirea circulației. Toate părțile corpului pot beneficia într-un fel sau altul de masajul cu bețe de bambus.

Citeste si: Cum scăpăm de cearcăne?

Aplicațiile terapeutice ale bambusului

Bețele de bambus pot fi utilizate în diverse tehnici și modalități, oferind terapeutului multă versatilitate și abilitate în a se concentra pe nevoile specifice ale clientului. Mulți compară masajul cu bambus cu masajul adânc al țesuturilor, dar bambusul poate fi folosit și pentru a reproduce loviturile utilizate în masajul suedez.

În funcție de nevoile clientului, bambusul poate fi, de asemenea, combinat cu tehnici thailandeze, de drenaj limfatic și ayurvedice. Unii maseuri îl combină cu elemente de Shiatsu pentru a stimula punctele de presiune ale acupuncturii. Fiecare tehnician are propriile metode.

Citeste si: Ce trebuie să faci dacă ai gâtul înțepenit. Șapte exerciții eficiente

Oricare ar fi filozofia din spatele masajului cu bambus, îți garantăm că va fi un masaj profund, stimulant, cu capacitatea de a rezolva problemele cu privire la starea sănătății sau de a-ți susține starea de bine.

Beneficiile masajului cu bambus

Masajul cu bambus oferă numeroase beneficii mentale și fizice. Acest masaj contribuie la senzația de bunăstare și relaxare.

Abia recent, totuși, beneficiile masajului cu bambus, devin mai apreciate și înțelese științific. În plus față de gestionarea stresului și promovarea generală a sănătății, iată ce îți mai oferă masajul cu bambus:

- Stimulează și reactivează circulația sângelui;

- Contribuie la atenuarea migrenelelor;

- Îmbunătăţeşte calitatea somnului;

- Contribuie la atenuarea durerilor încheieturilor și articulațiilor, la nivelul umerilor și gâtului;

- Crește flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor;

- Contribuie la eliminarea acidului lactic și astfel reduce durerea.

Odată ce vei experimenta acest masaj, vei descoperi probabil o serie de alte modalități prin care acest “instrument” de vindecare, dar și că resursă regenerabilă, te va ajuta să trăiești o viață mai plină, mai sănătoasă și mai fericită.

O detoxifiere naturală

Masajul cu bambus este recomandat persoanelor care doresc să treacă printr-un process de detoxifiere a organismului sau de slăbire pentru că oferă beneficii foarte importante. Eliminarea toxinelor din organism se realizează mult mai uşor şi mai repede cu ajutorul masajului realizat cu beţe de bambus. Prin utilizarea acestora este stimulat şi încălzit corpul ceea ce conduce la eliminarea mult mai rapidă a toxinelor. Îmbunătăţirea circulaţiei sângelui dar şi imbunatatirea drenajului limfatic sunt alte două avantaje oferite de către aplicarea masajului cu beţe de bambus. Şi aceste beneficii sunt foarte utile în procesul de detoxifiere a organismului.

Durerea musculară și tensiunea se ameliorează prin masajul din bambus. Bambusul are capacitatea de a elibera tensiunea în mușchii majori. Pentru că masajul cu bambus îmbunătăţeşte performanţa sportivă dar şi rezistenţa sportivilor este necesar ca acest tip de masaj să fie aplicat în procesul de pregătire şi de recuperare al sportivilor. Relaxarea pe care o oferă acest tip de masaj precum şi faptul că îmbunătăţeşte vitalitatea corporală sunt două aspect foarte importante care trebuie luate în calcul de către persoanele specializate care se ocupă cu pregătirea şi refacerea sportivilor.

Citeste si: Vedetă surprinsă la un masaj cu ciocolată

Masajul cu bambus este recomandat a fi utilizat şi în cazul persoanelor care se plâng de faptul că au picioarele umflate şi grele. Relaxarea simţită în timpul masajului cu bambus va ameliora disconfortul avut la picioare. De asemenea, prin aplicarea masajului cu bambus va fi îmbunătăţită vitalitatea picioarelor. Aşadar, masajul cu bambus este indicat persoanelor care se plâng de dureri ale picioarelor, acesta fiind recomandat în special reprezentantelor sexului frumos.

Conexiunea spirituală

Pentru cei înclinați să simtă legături între tradițiile vechi și lumea naturală, un masaj cu bambus poate avea un efect puternic asupra minții și a bunăstării generale. Bambusul este o resursă regenerabilă și durabilă, așa că un terapeut poate alimenta aceste legături pentru a crea o experiență și mai profundă. Chiar și cei care nu se conectează profund cu aceste elemente, vor descoperi o experiență de împlinire, cu un sentiment cald de optimism și bună dispoziție.

Citeste si: Sos de piper. Sos delicios pentru friptura de porc

Concluzii

Masajul cu bambus este unul dintre cele mai populare masaje pentru că acesta oferă o serie de beneficii după cum bine se observă şi din cadrul acestui articol. Reducerea celulitei, a durerilor muscular dar şi eliminarea mult mai rapidă a toxinelor sunt doar câteva dintre cele mai importante beneficii oferite de către aplicarea masajului cu bambus. Pentru a descoperi şi celelalte beneficii oferite te invit să te bucuri de un masaj cu bambu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si