VIDEO - Relația de calitate într-un cuplu depinde de inventivitatea partenerilor

Timpul de calitate pe care îl petrecem în cuplu, generează și o relație de calitate. Specialiștii ne explică exact ce înseamnă asta în raport cu partenerul.

Author: Iulian Ciurea miercuri 20 ianuarie 2021 , 14:10

relatie cuplu
Fiecare dintre cei doi oameni care compun un cuplu trebuie sa contribuie la relație[Sursa foto: Bihoreanul]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fiecare dintre cei doi oameni trebuie sa isi puna mintea la contributie, ca sa provoace situatii noi si provocari noi, spun experții.

„Dupa ideea ca si daca esti parinte cu copilul tau trebuie sa inventezi situatii ca sa nu mai stea pe internet asa trebuie sa faci si cu partenerul... cum ar fi sunt frecvente micile farse.... ii faci o mica pacaleala celuilalt.

Sau faptul ca te ocupi de tine, in taina si el observa ca tu ai achizitionat ceva, ca te ai dezvoltat, el stia ca esti aici si tu nu mai esti aici esti mai incolo”, spun specialiștii.

Cei doi parteneri, contribuție egală la relația de calitate din cuplu

Ce activitati trebuie sa avem cu partenerul nostru?

„Activitatiile sunt acelea care produc satisfactie macar unuia. De exemplu, ii faci masaj... este o activtate in care unul ofera si celalat primeste.

Este sanatos acest tip de activitate, in locul uneia in care niciunul nu beneficiaza”, spun psihologii.

„Cand e vorba de o femeie, ea observa ca alti barbati o observa, nu-i spune ceva partenerului. Undeva noi trebuie sa amestecam aceste două ingrediente. Știu ca e riscant sa acorzi atentie altui barbat dar nu in sensul de a seduce alt barbat pe strada... dar a se arata ca e o femeie valabila in orice mediu, nu doar acasa, cu mancarea impecabila. Cand tu esti o femeie deschisa, social si profesional, sotul isi da seamana ca tu ai valoare, ca tu esti cautata ca tu esti cineva si el se mobilizeaza”, spun psihologii.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si