Update: Medicii au transmis vineri un comunicat în privința stării de sănătate a lui Florin Piersic. De acolo reiese faptul că actorul este bine, iar infecția s-a ameliorat după intervenția avută joi, 9 mai.

„În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur.

Perioada critică postoperatorie este de 72h”, se arată în comunicatul spitalului Foișor din Capitală, potrivit News.ro.

 

Vin vești bune despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic! Evoluția sa post operatorie ar fi una foarte bună, potrivit informațiilor Antena 3 CNN.

Ce va urma pentru actor?

Joi, 9 mai, Florin Piersic a suferit o intervenție la genunchi la Spitalul Foișor din Capitală, respectiv i-a fost scoasă proteza montată în anul 2019. Medicii i-au montat maestrului o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul infectat. Acum, maestrul s-ar afla pe secția de Terapie Intensivă, astfel încât să-și revină cât mai repede. Cu toate astea, specialiștii au spus că totul a decurs bine, mai scrie sursa citată mai sus.

”În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecționiști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

A fost  extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”,  au declarat medicii într-un comunicat de presă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Stare Florin Piersic după operație

Imagine cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr în urmă cu puțin timp: "Un timp îndeajuns de lung încât rănile să se poată transforma în cicatrici"

În continuare, Florin Piersic ar putea reveni la Institutul din Cluj Napoca, pentru a-i fi montat un nou stimulator cardiac, deoarece în ziua de Paște acesta i-ar fi fost îndepărtat.

Ministrul Sănătății, în vizită la maestru. Ce i-a spus acesta?

Ieri, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila l-a vizitat pe Florin Piersic, chiar înainte de a fi operat. Acesta a spus că actorul era la fel de optimist ca întotdeauna.

”Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș. Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii”, a transmis Alexandru Rafila, conform sursei precizate.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Stare Florin Piersic după operație

Imagine cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Designer român, diagnosticat cu o boală cruntă! Mihai Albu a suferit recent o intervenție chirurgicală: ”Voi lăsa timpul să-mi vindece rănile”

Spitalul Foișor este cel de-al 4-lea spital în care se află marele actor, în vârstă de 88 de ani. Inițial, după ce s-a simțit rău pe scenă, acesta s-a prezentat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, apoi a fost dus la Institutul Inimii. După intervenția de îndepărtare a sondelor infectate a fost luată decizia ca actorul să fie mutat la Spitalul Matei Balș din București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si