Cum te poți proteja de coronavirus. Un obicei obișnuit și foarte sănătos de care mulți români se tem

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a recomandat recent o măsură de protecție împotriva noului coronavirus simplă și aflată la îndemâna tuturor: aerisirea regulată a încăperilor.

Andreea Bolocan, miercuri 14 octombrie 2020 , 10:53

germania coronavirus prevenire virus
Aerisirea încăperilor trebuie făcută periodic[Sursa foto: ecovent.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iași, a explicat în cadrul unei emisiuni TV de ce această măsură este eficientă și ne poate feri de infecția cu COVID-19. Mulți dintre români, din tema de ”a nu sta în curent”, evită să își aerisească încăperile.

„Acest virus este adaptat condițiilor de mediu. Acolo unde este o cantitate mai mare de virus trebuie să intervenim și cea mai simplă soluție – care în Germania se și aplică – este aerisirea acelei clădiri, acelui spațiu, pentru că aceasta duce la o dispersare a virusului și numărul lor pe centimetru cub este redus și atunci probabilitatea să ne infectăm se reduce simțitor”, a precizat Gurlui.

Aerisirea încăperilor trebuie făcută periodic

„Aerisirea este la îndemâna noastră și trebuie făcută periodic sau cât mai des posibil, astfel încât să dispersăm virusul și să împrospătăm aerul din casă sau din birou. Este foarte important, a mai adăugat acesta.

Profesorul Gurlui a discutat și pe tema încăperilor care nu au ferestre și unde se folosește aerul condiționat: „Am văzut că sunt foarte mulți comercianți care s-au adaptat pentru a realiza echipamente pentru a împrospăta aerul, pentru a-l curăța de astfel de tipuri de particule.

Sunt multe soluții, dacă este cazul, dar este preferabil să găsim soluții să avem condiții de aerisire foarte bune. E important în această perioadă să fie curat mereu”, a spus el.

Gurlui consideră că și lumina naturală este importantă: „Sunt daruri de la natură pe care noi trebuie să le folosim adecvat. Pe lângă această aerisire, este foarte important să creăm condițiile ca lumina naturală să intră în cameră, în special lumina din domeniul UVA.

Ajută foarte mult și este un dar, o soluție care este la îndemâna fiecăruia. De aceea recomand ca în clasele elevilor, acolo unde este posibil, să se aleagă acel clase care sunt mai bine iluminate și acele intervale de timp în care este mai multă lumină”, a explicat profesorul.

Lumina naturală joacă un rol foarte important în viața omului

Guvernul german, recomandă cu încredere oamenilor să aerisească încăperile, în condițiile în care, conform unor studii, nu mai puțin de 90 la sută dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate:

”O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”.

Sursa: Digi24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Cu cât se vând dolarul și euro la fiecare bancă Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Cu cât se vând dolarul și euro la fiecare bancă
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
spotmedia.ro
Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii
b1.ro
Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul... Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si