Cum trebuie să arate o procură auto. Model PDF

O procură auto este un act de o importanță majoră atunci când vrem ca altcineva să ne utilizeze mașina.

Petru Luca, miercuri 14 octombrie 2020 , 10:53

procură
Procura auto este un act de importanță majoră
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prin acest tip de procură (procură auto),  se poate împuternici o altă persoană (mandatar) sa călătorească atât în ţară cât şi în străinătate cu autoturismul proprietatea mandatarului, în numele acestuia din urmă şi pentru el. De asemenea, mandatarul îl poate reprezenta pe mandant în faţa organelor de asigurare în legătură cu autoturismul în cauză, la poliţie, precum şi oriunde va mai fi necesar.

Citeste si: Cardul de sănătate devine obligatoriu din nou!

Mandatarul va putea efectua reparaţii, va face cereri, va da declaraţii şi va efectua toate formalităţile legale necesare, va încasa în numele mandantului şi pentru el orice sume de bani care i se cuvin cu orice titlu acestuia din urma, semnând în numele lui şi pentru el oriunde va fi necesar, în limitele mandatului, semnătura sa fiindu-i opozabilă.

Este necesară autentificarea procurii auto la un cabinet notarial din România sau la Consulat 

Iată cum arată modelul de procură pentru înmatricularea unui autoturism de către o persoană împuternicită. Este necesară autentificarea acestei procuri la un cabinet notarial din România sau la Consulat.

Procură
Prin procura auto putem împuternici o altă persoană să ne folosească mașina

S-a cerut autentificarea prezentului înscris

PROCURĂ SPECIALĂ

Subsemnata_, cetățean român, domiciliată în_, CNP_, împuternicesc prin prezentul mandat pe_, domiciliat în_, identificat cu CI seria_ nr._ emisă de_ la data de_, CNP_, ca în numele meu și pentru mine să îndeplinească toate formalitățile necesare înmatriculării în circulație a autoturismului marca_ tip_, număr de identificare_ sens în care mandatarul meu:

  • va face dovada calității mele de proprietar;
  • va plăti toate taxele aferente;
  • mă va reprezenta cu depline puteri la Regia Autonomă Registrul Auto Român (R.A.R.) în vederea efectuării formalităților de autentificare a vehiculului;
  • va depune si va ridica documentația solicitată în original (inclusiv certificatul de autenticitate, cartea de identitate, talonul si plăcuțele cu numerele de înmatriculare);

În vederea aducerii la îndeplinire a prezentului mandat, împuternicitul meu, pentru fiecare caz in parte, se va prezenta la sediul tuturor instituțiilor competente, va face orice cereri și declarații în limitele prezentului mandat, îndeplinind orice acte și fapte juridice și materiale necesare pentru realizarea mandatului, semnând în numele meu și pentru mine oriunde trebuința o va cere, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.

Prezentul mandat este gratuit si netransmisibil.

Tehnoredactată și autentificată, astăzi la sediul Biroului Notarului Public_ în 3(trei) exemplare, din care părţii s-au eliberat 2(două) exemplare.

Detalii: https://legeaz.net/modele/imputernicire-inmatriculare-auto

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si